gaming sinds 1997

100 Feet

Marnie Watson heeft haar gewelddadige man in een vlaag van zelfverdediging vermoord. Echter, aangezien er geen bewijs was van een aanval naar haar toe werd ze toch veroordeeld tot gevangenissstraf alhoewel ze meerdere malen reeds klacht had ingediend bij de politie. Na een tijdje wordt haar straf omgezet in huisarrest waar ze zicht niet meer dan 100 voet mag verwijderen van het basisstation of er gaat een alarm af waarna de politie binnen zal vallen.

Marnie’s man was een agent en zijn vroegere partner Shanks gelooft niet dat Marnie hem vermoord kan hebben dus blijft hij rondhangen in de hoop dat Marnie hem op een dag zal vertellen wat er echt gebeurd is en wie ze probeert te beschermen.

Marnie is niet gelukkig met de situatie maar met de hulp van Joey, een tiener die iets verderop in de straat woont, slaagt ze erin om haar leven min of meer terug op te pakken en de tijd te doden. Echter, na een tijdje beginnen er allerlei rare zaken te gebeuren en het duurt niet lang voordat Marnie doorheeft dat haar man zaliger nog aan het rondzweven is in het huis en nog wat zaakjes met haar wil afhandelen…

100 Feet heeft enkele zaken die in het voordeel spelen van de film, maar zeker ook meer dan genoeg negatieve aspecten. Het “spookhuis” verhaal is reeds tot ten treure toe verteld maar de toevoeging van een enkelband voor het huisarrest is een leuke toevoeging en Famke Janssen doet haar werk wederom zeer deftig. Echter, het script is als gatenkaas en de uitbouw van de personages is duidelijk fout. Tel daar nog bij dat de special effects op het ene moment er zeer goed uit zien maar in de volgende scene plots lijken om de CGI van een slecht spel uit de jaren ’80 en je kan niet anders dan dat je het idee krijgt van naar een gemiddelde horrorfilm te kijken die gewoon niet in zijn opzet slaagt.

Natuurlijk kan je zeggen dat er meer dan genoeg low budget horrorfilms zijn die het nog slechter doen maar dan mag je de woorden “low” en “budget” niet vergeten. Zulke films moeten het hebben van hun originaliteit en er is spijtig genoeg weinig origineels aan 100 Feet. Als Big Budget film valt 100 Feet door de mand op teveel gebieden waarbij de “grote finale” nog het ergste is en de rest van de film bijna met zich meesleept. Als je écht deze film wil bekijken dan raad ik zeker aan om hem eerst te huren

Onze Score:
5.0

geplaatst in: BLU, Dutch Filmworks, Reviews
tags:


Leave a Reply