gaming sinds 1997

28 Weeks Later

28 weken nadat het razernij-virus uitgebroken is en de bevolking van Groot-Brittannië bijna compleet uitgemoord is begint men aan de heropbouw van het land. Het Amerikaanse leger heeft een klein deel van Londen terug leefbaar gemaakt en van overal worden Engelsen teruggebracht naar deze plaats om een nieuw leven op te bouwen. Twee van deze mensen zijn Tammy en Andy, de kinderen van Don die tijdens de gebeurtenissen van 28 Days Later op schoolreis in de VS waren. Ze worden herenigd met hun vader die wonder boven wonder heeft kunnen overleven en nu mee aan de basis staat van de heropbouw van het land.

Beide kinderen willen echter nog eens terug naar hun huis en sluipen dan ook uit de beveiligde zone om wat spullen op te halen. Eens daar komen ze er echter achter dat hun moeder Alice nog steeds leeft en blijkbaar zelfs niet ten prooi is gevallen aan het virus ondanks het feit dat ze wel gebeten is door een geïnfecteerde.

Biologiste Scarlet onderzoekt Alice en komt er zo achter dat de moeder blijkbaar immuun is voor de effecten van het virus alhoewel ze wel een drager ervan is. Don weet dit echter niet en wanneer hij Alice een kus op de mond geeft verandert hij binnen luttele seconden in een razend monster met alle gevolgen vandien…

28 Days Later van Danny Boyle was een schitterende film die angstaanjagende beelden van een verlaten Londen combineerde met gore horror van typische zombie-film. 28 Weeks Later doet daar nog een schepje bovenop door meer aktie te brengen alsook een degelijk verhaal rond een familie die verscheurd wordt door de gebeurtenissen rondom hen.

De acteerprestaties zijn uitmuntend waarbij we vooral Robert Carlyle wederom willen noemen als een van de sterkhouders. Hij weet perfect de juiste uitdrukkingen te geven om de gevoelens van zijn karakter (zelfs als zombie) weer te geven en dit allemaal gecombineerd met de uitstekende regie maakt van 28 Weeks Later een must-have.

Als je dat nog niet kan overtuigen kunnen we ook nog melden dat de dvd nog enkele zeer interessante extra’s bevat die je zeker eens moet bekijken. Zeker kopen!

Onze Score:
8.0

geplaatst in: DVD, Fox, Reviews
tags:


Leave a Reply