gaming sinds 1997

Aeon Flux

Ergens in de toekomst is de wereld weer eens gedecimeerd en slechts enkele miljoenen mensen zijn erin geslaagd een dodelijk plaag te overleven. Dit doen ze in een utopiaanse stad die echter met totalitaire regels bestuurd wordt.

Dat niet iedereen het eens is met zo’n regime spreekt voor zich en dus zijn er rebellen en die hebben als grootste wapen Aeon Flux, een sexy maar ijskoude moordernares in de bevallige vorm van Charlize Theron.

Aeon wordt gekozen om de leider van het bestuur, Trevor Goodchild, te vermoorden maar op het moment dat ze oog in oog met hem komt gebeurt er iets waardoor ze faalt in haar missie en maar net heelhuids kan ontsnappen.

Dat de overheid deze moordpoging niet leuk vindt is normaal, maar ook de rebellen zijn er niet mee opgezet en dus wordt Aeon niet enkel door de lokale politie gezocht maar ook haar vroegere vriendjes willen nu haar vel…

Het verhaal klinkt bekend in de oren en ook de uitwerking kon beter. “The Island” bij voorbeeld begon met eenzelfde idee maar slaagde erin om de zaken beter aan te pakken. Ook de maker van de animatieserie, Chung, was niet in zijn nopjes met het eindresultaat en dat is duidelijk te merken in de extra’s (echt wel eens de moeite waard om te bekijken).

Aeon Flux is een redelijk standaard sci-fi filmpje geworden maar het kon beter. Paramount levert de dvd met de nodige interessante extra’s maar de compressiefouten die we hier en daar opmerkten hadden we liever niet gezien

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Paramount, Reviews
tags: ,


Leave a Reply