gaming sinds 1997

Alles draait om EVE

Je kunt je waarschijnlijk voorstellen hoe zwaar het is om misses Speed te zijn.
Gelukkig ben ik onlangs te weten gekomen dat EVE geen andere meisjesnaam is, maar een spel (ok, ik wist het al wat langer, maar ik schrijf in het verleden).

Ik herinner me zijn woorden nog als de dag van gisteren; het leek alsof ze rechtstreeks uit een reclamespotje waren geplukt. “EVE is niet zo intens als een “First Person Shooter”, dus terwijl ik aan het spelen ben, kan ik ondertussen nog met je blijven praten”. Praten moet je hier wel niet te letterlijk nemen, want ik krijg vooral halve zinnen en/of onsamenhangende woorden te horen.
Regelmatig krijgt meneer commentaar van mij in de trand van “Graag antwoorden binnen de minuut…” of “Ga je je zin nog afmaken?”

Constant zijn er Fragland-crewleden die mij tackelen op MSN of IRC met de vraag of Speed daar is, terwijl ze eigenlijk zelf al weten dat meneer lief aan het EVE-en is.
Als een goede PA (personal assistant) bied ik onmiddellijk aan om hun vraag of opmerking door te geven en lees dus alles netjes van mijn scherm af .
Nadat ik het een paar keer heb herhaald (het dringt kennelijk nogal moeilijk door af en toe) krijg ik een halve zin terug. Logisch dat dit voor nog meer vragen zorgt, dewelke ik terug in meerdere keren aan de big boss moet voorlezen. En zo ontstaat er een vicieuze cirkel in een huwelijk…

Nu is er sinds kort ook een nieuwe rage in EVE, namelijk teamspeak ofzoiets.
Nu kunnen de EVE’ers niet alleen real-time naar elkaar typen, maar dus ook praten.
De eerste dagen vond Speed het noodzakelijk om zijn luidsprekers goed hard te zetten; zodat hij kon verstaan wat er werd gezegd. Dat was gruwelijk ‘ambetant’ (“vervelend”, voor de Nederlanders onder ons -red.), dus heb ik hem het eerstvolgende weekend meegesleurd naar het shopping center en daar de goedkoopste headset die ik kon vinden in zijn nek gedraaid.

Eenmaal thuis sluit meneer de headset trots als een pauw aan.
Waar ik geen rekening mee had gehouden, is dat de stemmen van zijn team-mates wel verdwenen zijn, maar zijn stem niet. Na een uurtje het geroep van “Test, hoort ge mij?” aangehoord te hebben, lijkt alles in orde en kan hij deftig beginnen met zijn teamspeak.

Ineens hoor ik “Yes, yes,.. I’m going to jump now”
Onmiddellijk denk ik “Jump, Jump around, get up, get up and get down” (of hoe ging dat liedje nu weer precies?), dus ik kijk op en zie een zak patatten in zijn pyama…
Ik krijg de onhebbelijke gedachte om een cavia na te doen die sla ruikt (als je ooit een cavia hebt gehad weet je wat voor kabaal er uit kan komen op zo’n moment). De zak patatten kijkt op vanuit zijn bureauzetel en lijkt door te hebben wat ik van plan ben, want onmiddelijk legt hij zijn hand over de microfoon heen.

Een andere uitspraak waar ik soms giftig van kan worden is “Nu effe niet, ik moet eerst docken”.
Kennelijk vliegt hij dan in space rond en moet hij eerst zijn schip binnenbrengen in een station, afin,.. het fijne ken ik er niet van, maar zoals gezegd doet dat mijn bloed soms koken.
Laatst belde er een niet nader genoemde crewmember op die dringend Speed moest spreken.
Uit de woorden die Speed uitkraamde maakte ik op dat hij eerst moest docken, dus ik gaf braaf de boodschap door: “Hij komt er zo aan, hij moet eerst docken.”
Hierop antwoorde hij “Jeetje Leentjes, doe niet zo flauw, je hebt een creditkaart, geef Speed nu maar door”.
En dat was niet de eerste die “docken” en “dokken” door elkaar haalde.

EVE is dus ook niet cool, ik hou niet van games :)

gerelateerd spel: EVE Online
geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply