gaming sinds 1997

Amped: Freestyle Snowboarding

Nu het al even zomervakantie is en de warmere temperaturen weer wat TE warm aan het worden zijn denken de meeste snowboarders of skieërs met heimwee terug aan de winter. Gelukkig voor gamers is er nog altijd de frisse verlossing van het gamen. Als je dan per toeval nog Amped: Freestyle Snowboarding hebt kan je er natuurlijk onmiddellijk invliegen en je op vakantie wanen met leefbaardere temperaturen.

Ik zal om te beginnen al maar even uitleggen wat de titel Freestyle Snowboarding betekent, de meeste zullen het wel weten maar er zijn altijd mensen die minder geïnteresseerd zijn in snowboarden en toch ook wel is zo’n game willen aanschaffen. De titel wilt zeggen dat het in de game niet de bedoeling is om zoals in sommige games zo snel mogelijk naar beneden te racen, het is de bedoeling om zoveel mogelijk tricks te doen op liefst zo’n moeilijke manier/plaats mogelijk. Een soort Tony Hawk, maar dan op een snowboard en in de sneeuw dus .

Om te beginnen zal ik het even over de tricks hebben, het aantal verschillende moves is in theorie wel groot maar in de praktijk lijken ze wel erg op elkaar. Gelukkig zijn ze niet ZO moeilijk om te doen, dit komt vooral door de controls die heel makkelijk zijn opgesteld. Toch zijn ze moeilijk genoeg om een paar vrienden die ff afkomen om te spelen verschrikkelijk in te maken .

Er zijn 2 verschillende spelmodes: quick start en career mode. Quick start spreekt natuurlijk voor zich, je kan kiezen voor een paar voorgeprogrammeerde characters of je eigen opgeleide boarder die je aanmaakt tijdens de career mode. Dan is het alleen nog een kwestie van 1 van de tracks te kiezen en je te laten gaan. De nadruk in het spel ligt wel duidelijk op de career mode. Hier kan je je eigen boarder uitkiezen en deze dan aankleden met de paar spulletjes die al voorhanden zijn. En natuurlijk je eigen board uitkiezen. Als je begint kan je nog niet op veel plaatsen je kunsten gaan vertonen, daarvoor zul je chalanges moet winnen.

Er zijn verschillende challenges, als eerste is er een challenge waarbij het de bedoeling is om alle sneeuwmannen op het parcours te vinden en omver te kijlen. Wat dit juist doet weet ik nog niet want deze klote kereltjes zijn verdomd moeilijk om te vinden en het zijn er zoveel . Om je foto in het locale krantje te krijgen of uiteindelijk op de grote plaatsen of om een paar nieuwe kleren en andere stuff te verdienen moet je voor de high score chalenges of de media chalenges gaan. High score chalenges bestaan uit het doen van triks voor punten zodat het tot een bepaalde niveau komt. Media chalenges bestaan er dan weer uit om deze triks te doen voor 1 van de cameramannen. Deze staan meestal aan grote jumps of ijzeren en houten constructies.

Om meer tricks te leren om bij gevolg ook beter te worden in de chalenges zal je Pro chalenges moeten doen. Deze bestaan eruit een pro te volgen en hem na te doen. De belangrijkste chalenges zijn de Sponsor chalenges , je moet een sponsor zien te overtuigen om jou … je raad het al , te sponsoren ! . Dit doe je door op zijn favoriete onderdeel vb. halfpipe of big airs hem te amuseren. Je begint met een status balk die op Bored staat en door tricks te doen gaat deze verder tot helemaal Amped, als je natuurlijk doet wat de sponsor wil zien en je niet valt. Als dit lukt krijg je weer wat tracks bij. En dan begint het natuurlijk weer opnieuw.

Nu we de gameplay wat besproken hebben zal ik het mar eens over de graphics hebben, zoveel games heb ik nog niet voor men Xbox maar de graphics vallen heel goed mee. niet het niveau van Halo bvb. maar toch zeker het beste dat ik al gezien heb voor een snowboard spel. Zeker wanneer je de camera niet vlak op je character zet.

Het geluid dan, hier vind ik echt dat de game prachtig werk levert. En bij games als deze maakt goeie muziek gewoon een spel echt af. Je kan kiezen uit gewoon algemeen of als je liever een bepaald genre hoort kan je gewoon dat opzetten en voor de rest niets laten horen. Tijdens het spel zelfs dan kan je zonder te stoppen gewoon ff een liedje voortspoelen als het je niet aanstaat. En met de hoeveelheid muziek die er op het DVD’tje staat zal je niet vaak hetzelfde horen.

Amped is coole game al is het misschien met momenten wat moeilijk als je al wat verder bent in de game om nog verder te komen. De graphics zijn toch prachtig voor een snowboard spel en muziek alleen al is moeite om het spel op te zetten. Kortom een prachtige game om samen met wat maten te spelen en eens goed te lachen.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Amped: Freestyle Snowboarding
geplaatst in: Microsoft, Reviews, Xbox
tags: , ,


Leave a Reply