gaming sinds 1997

Analysten twijfelen aan succes Wii U volgende zomer

De Nintendo Wii U lanceert op dit eigenste moment in de Verenigde Staten en alhoewel iedereen overtuigd is dat er met Kerstmis heel wat van die consoles zullen verkocht worden, maken heel wat analysten zich toch zorgen over de maanden erna en vooral de zomer van 2013.

Tot de lente van volgend jaar zullen er wellicht sowieso tekorten zijn in de U.S. en zijn de verkopen zowat gegarandeerd voor Nintendo. Dat vindt John Taylor van Arcadia. Maar eens het weer wat beter en warmer wordt zal Nintendo vooral moeten bewijzen wat de Wii U nu voor nieuwe games en mogelijkheden brengt. Tegen dan is de initiële hype immers wat over:

Where it’s going to get to be a little more challenging is around the May time frame or when warm weather shows up again. I think Nintendo is going to really need to demonstrate what is truly amazing about this by that time.

Ook Michael Pachter maakt zich een beetje zorgen, maar hij concentreert zich vooral op de prijs. Die is relatief hoog in vergelijking met – goedkopere – alternatieven voor de consument. Bij MKM Partners is de opinie vooral dat het succes zal afhangen van in welke mate Nintendo erin zal slagen om nieuwe gebruikers en nieuwe uitgevers aan te trekken. Voorlopig zijn er immers erg weinig console-specifieke games aangekondigd die niet van bij Nintendo komen en op die manier wordt het natuurlijk moeilijk om gamers warm te maken die geen fan zijn van Mario of Zelda.

All of the third-party publishers are being very cautious with the Wii U. We’re not seeing many Wii U specific titles. They’re ports. No one is really pouring a lot of money into it right now. … Third-party publishers recognize that Nintendo garners the lion’s share of the software market for its own platforms. And it’s very tough to change that.

Maar laten we beginnen met de lancering! Zijn jullie van plan een Wii U te kopen?


geplaatst in: Nieuws, Nintendo, Wii U
tags: , , , , ,


Leave a Reply