gaming sinds 1997

Anno 1404: Venice

Anno 1404 stond in het teken van de relaties tussen het Westen en het Oosten. Een niet onbelangrijk aspect daarvan is handel en waar zouden we dan zijn zonder de stad van het water, Venetië? Een interessant thema dus, al is er niet echt veel van te merken in de uitwerking van Anno 1404: Venice en moeten de vernieuwingen met een vergrootglas gezocht worden.

Een eerste en tegelijk meest belangrijke toevoeging is de multiplayer. Veel fans hadden dit graag gehad in Anno 1404 en Ubisoft heeft dus naar hen geluisterd. Samen spelen kan via het internet of via een lokaal netwerk. Je kan ieder voor zich spelen of co-op, wat eigenlijk een soort van samenwerkingsmodus is. De toevoeging van multiplayer is een goede zet van Ubisoft en de moeite waard om de game nog ‘s boven te halen. Het is ineens ook een gelegenheid om de andere nieuwe features uit te testen tegen een menselijke tegenstander.

De tweede grote toevoeging houdt een nieuwe manier in om met je medewereldbewoners om te gaan, naast diplomatie en oorlog voeren. Je kan nu ook spionnen uitsturen om chaos en onvrede te verspreiden doorheen de steden van je tegenstanders. De verschillende opties zijn afhankelijk van het niveau van het huis dat je infiltreert en van het niveau van je eigen steden. Infiltreren in het huis van een patriciër stelt je bijvoorbeeld in staat een opstand uit te lokken terwijl je bij het infiltreren van het huis van een nomade een buikdanseres kan sturen om centjes op te halen.

Daarnaast kan je, eenmaal op een hoog niveau, de raadszetels en de sleutel tot een vijandige stad kopen om deze zo over te nemen. Natuurlijk kunnen deze trucjes ook tegen jou gebruikt worden. Het zijn in elk geval leuke manieren om de vijand subtieler dwars te zitten in plaats van open en bloot oorlog te voeren.

Zoals je al gemerkt zal hebben, is deze review vrij kort, wat in feite een weerspiegeling is van de hoeveelheid nieuwe content in deze game. Het zou leuker geweest zijn om nog meer inhoud gehad te hebben, zoals bijvoorbeeld een nieuwe campagne, nieuwe gebouwen of nieuwe mogelijkheden. Langs de andere kant staat Anno 1404 prima op zichzelf en is er qua speelplezier dus niet veel op aan te merken.

Er zit niet veel vlees aan deze uitbreiding, al is het van relatief goede kwaliteit. Je zou het een uitstekende mini-uitbreiding kunnen noemen. Hopelijk is er tegen de volgende keer meer ruimte om te groeien en krijg je iets meer waar voor je geld.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Anno 1404: Venice
geplaatst in: PC, Reviews, Ubisoft
tags: , ,


Leave a Reply