gaming sinds 1997

Apple patenteert controller, ‘console’ gepland?

Apple blijft geld binnenhalen als slijk, fanboys blijven iPad en iPhones kopen als waren het zoete broodjes en de geruchten over een kleinere iPad, een interactieve Apple TV en één of andere vorm van een eerste échte stap in de wereld van gaming blijven de kop op steken.

Zo ook vandaag want een patent dat vandaag opdook zal met argusogen worden bekeken in de kantoren van Sony en Microsoft. En ongetwijfeld ook die van Nintendo. Het patent dateert van maart en spreekt over verschillende soorten input en interactie tussen iPhones, Apple TV’s en iPods. Ook een afbeeldingen van wat overduidelijk een klassieke controller is hoort bij het patent. De bijhorende uitleg laat ook geen twijfel:

“is a schematic of a video game controller for the standalone media player of FIG. 4 or a video game system”.

Die Figuur 4 is een Apple TV, een toestel dat zonder veel problemen ook een soort console zou kunnen worden via een update. Je kan er immers nu al games op spelen via airplay. Tot nu toe bleef het nut daarvan beperkt, want je moest nog altijd via een touch-device de zaken besturen. En vooral dat laatste is bij hardcore gamers niet echt iets dat aanslaat omwille van de vele beperkingen en het gebrek aan precisie.

Overigens zou je de controller ook kunnen verbinden met een iPhone of Touch. Of Apple serieus bezig is met deze zaken, gewoon eventjes de kat uit de boom kijkt en alvast iets patenteert om de mogelijkheden open te houden of gewoon de competitie wat zand in de ogen wil strooien.. We komen het ooit wel te weten en ondertussen zijn er consoles en PC’s en mobiele apparaten genoeg om te kunnen spelen tot in de eeuwigheid.


geplaatst in: Microsoft, Nieuws, Nintendo, Sony
tags: , , , , , ,


Leave a Reply