gaming sinds 1997

Army of Two

Ook de gamesindustrie heeft soms last van modegrillen. Niet zo lang geleden is er weer zo’n modewoordje in voege getreden, namelijk co-op. De lijst aan games die co-op gameplay toevoegen aan hun aanbod wordt stilaan langer en langer. Kan deze Army of Two, die volledig is gebouwd rond de samenwerking met je teammakker, zichzelf onderscheiden van de rest?

Het antwoord op die vraag is tweeledig en hangt af van het feit of je effectief samenspeelt met een mens van vlees en bloed of je het probeert op te lossen met een computergestuurd hulpje. Kies je voor het eerste, dan is dit best een vermakelijk spel, ook al heeft de singleplayer toch wel een aantal mankementjes. Zo heb je vaak door een gebrek aan kogels geen andere keuze dan je teammaat als een wildeman het vuur te laten openen op je vijand, om dan zelf errond te sluipen en ze af te maken.

Het systeem dat deze interactie dan weer mogelijk maakt heet Aggro en is zowat de basis van het ganse spel. Als je veel kogels afvuurt, dan zal de Aggro-meter naar jouw kant overhellen en zal de woede van elke vijand in jouw richting geuit worden. Door een gebrek aan munitie zal je echter meestal het opbouwen van de Aggro moeten overlaten aan je maat en zelf het vuile werk doen. Jammer dat dit leidt tot heel wat repetitieve scenario’s.

Er is ook nog een special move beschikbaar indien één van de twee de Aggro lang genoeg kan behouden. Deze special resulteert in dubbel zoveel vuurkracht voor de speler met Aggro en dubbel zoveel snelheid voor de andere.

Deze move is echter niet de enige in het spel. Zo zal je elkaar over hoge muren moeten helpen ofzal je rug aan rug een half leger omver dienen te leggen. Ook kan je je gewonde teammaat oppakken en verslepen naar een veiliger plek om hem daar dan rap even op te lappen. Hoewel dit een originele vondst is, kan men hiermee niet voldoende afwisseling bieden om het geheel echt spannend te houden tot op het einde. Ook de verhaallijn is wat te flets en bevat teveel clichés om echt te boeien.

Wat ons wel kon bekoren zijn de graphics. Deze blijken bij momenten zo mooi dat je even vergeet dat je in een virtuele wereld vol vijandelijk gespuis aan het rondlopen bent. Ook het geluid is van hoge kwaliteit met vooral een pluim op de hoed van de stemacteurs die hier puik werk hebben afgeleverd. De cheesy oneliners moet je er natuurlijk wel bijnemen.

Gelukkig smelten al deze minpuntjes weg als sneeuw voor de zon wanneer je je waagt aan een online avontuurtje. Je voelt gewoon dat het spel hier pas echt openbloeit. Je hebt de keuze tussen twee tegen twee gevechten, waarbij de samenwerking nog altijd van cruciaal belang blijft, of de co-op modus, die je het verhaal laat spelen samen met een vriend. Leuk is trouwens dat je de wapens die je koopt in de singleplayer ook kan gebruiken wanneer je online zit. Dit creëert een band tussen twee werelden die anders volledig los staan van elkaar.

Kortom, deze Army of Two is best een vermakelijke titel indien je met twee bent. Zoek je al lang naar een spel waarbij echte teamspirit een noodzaak is, dan is dit dus zeker een spel voor jou! Gamers die liever op hun eentje een uitgebreide campaign afwerken zullen echter een beetje op hun honger blijven zitten.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Army of Two
geplaatst in: Electronic Arts, PS3, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply