gaming sinds 1997

Babylon 5: The Gathering

Babylon 5: The Gathering is de originele pilot voor de succesvolle serie die uiteindelijk vijf seizoenen zou duren en enkele TV-films alsook een spin-off voortbracht.

Terwijl iedereen bezig is met de laatste voorbereidingen om B5 in gebruik te nemen wordt elk moment de Vorlon ambassadeur Kosh verwacht op het station. Echter, ondertussen is ook een huurmoordenaar aan boord kunnen geraken en wanneer Kosh geïnfecteerd wordt met een of ander vergif lijkt alle bewijs naar commander Jeffrey Sinclair te wijzen als dader.

Deze pilot is een leuke toevoeging tot de collectie voor de fans van Babylon5 maar echt nodig is het niet. De cast werd serieus aangepast bij het filmen van het eerste seizoen en alhoewel de basis elementen van de serie hier werden opgezet heeft dit verhaal weinig te doen met de lijnen van de serie.

Dat deze TV-film niet meer is dan een leuk extraatje bij de serie is iets dat ook de mensen van Warner door het hoofd moet geschoten zijn want op technisch vlak is de dvd gewoon een ramp. Zowel beeld als geluid zijn zwaar ondermaats en de film is blijkbaar op zichzelf al genoeg “extra”.

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags: ,


Leave a Reply