gaming sinds 1997

Bad Day LA

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, zo’n dag waarop echt alles misloopt. Deze game gaat over zo’n slechte dag. Los Angeles, een van de bekendste steden van de VS, moet het opnemen tegen biologische aanvallen van terroristen, meteorietenregens, aardbevingen en veel meer. En dat allemaal in één dag.

Anthony, het hoofdpersonage dat onder jouw commando staat, loopt rustig met zijn winkelwagentje over de snelweg onder het gezellige getoeter van gehaaste chauffeurs. Plots vliegt een vliegtuig met allerlei chemisch spul aan boord te pletter tegen de brug over de weg. Chaos alom dus en dat biedt Anthony de kans om de held te spelen, of toch iets in die aard. Het spel moet het vooral van satirische en choquerende humor hebben. Je houdt ervan of je haat het.

De held spelen doe je natuurlijk door slachtoffers te helpen, bijvoorbeeld door mensen die in brand staan te blussen of zij die gewond zijn te genezen. Ook de vijand uitschakelen hoort erbij. Zo heb je mensen die besmet werden door een chemische groene wolk en daardoor in zombies veranderd zijn. Eventueel kan je ze nog genezen met de brandblusser, maar het is oppassen dat ze je met hun kots niet tot mede-zombie maken. De terroristen zijn met veel in dit spel en dat kun je zeker niet toelaten. Onschuldige mensen doden heeft trouwens een negatief effect.

Wapens gaan van de bovengenoemde brandblusser tot een machinegeweer achteraan in een ambulance. Er is veel gedacht aan de beginners in het shootergenre, getuige hiervan de mogelijkheid tot auto-aim en het feit dat je niet dood kan gaan. Dat laatste geldt ook voor de mensen die onder je bescherming staan. Zakt de gezondheid van jezelf of je metgezel tot nul, dan vindt er enkele seconden later een herrijzenis plaats. Bovendien heelt je personage vanzelf zijn wonden.

In het begin stokte de game nog af en toe, maar later liep het heel vlotjes. De scripting blijkt ook niet helemaal in orde te zijn. Zo word je op een bepaald moment van verschillende kanten aangevallen door terroristen. Diezelfden blijken echter steeds terug te komen vanachter dezelfde schuilplaats en op dezelfde manier, waardoor je bijna de indruk hebt dat de band teruggespoeld is.

Het spel is helemaal in tekenfilmstijl, maar dat stoort zeker niet. Integendeel, het blijkt een goede keuze van de makers te zijn, aangezien het zo bijdraagt aan de sfeer. De muziek en geluidseffecten zijn opgewekt en vrolijk, hierdoor de humor nog wat versterkend.

Kortom, Bad Day LA is een spel waarmee je je wel eventjes mee kan bezighouden. Misschien niet een bijblijver, maar al bij al is het een plezierige game, vooral voor beginners in het genre.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Bad Day LA
geplaatst in: PC, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply