gaming sinds 1997

Barrow Hill

Barrow Hill is een vergeten gat ergens in Engeland, waar jij toevallig strandt wanneer je auto het begeeft. Dit gebeurt dan nog tijdens de herfstequinox, een belangrijke datum op de heidense kalender. Gecombineerd met een cirkel van menhirs in de buurt kan dat alleen maar voor mysterieuze gebeurtenissen zorgen.

Op zo’n nacht door het bos rijden is blijkbaar geen goed idee, want al snel geeft je auto de geest. Daar sta je dan in het duister, zonder een idee te hebben van waar je precies bent. Bovendien verhindert een of ander onzichtbaar ding je ervan terug te keren naar waar je vandaan kwam. De enige mensen in de buurt blijken doodsbang te zijn van ‘vreemde wezens’. Aan jou om het allemaal op te lossen, natuurlijk. Het wordt een lange nacht…

Barrow Hill is een point-and-click adventure, één van de ouderwetse soort. Overal op klikken en alles goed van dichtbij bekijken is dus de boodschap. Uiteraard zijn er ook veel nutteloze voorwerpen en informatie om je verder te helpen. Al bij al heeft de game zowat de gemiddelde lengte van een spel uit het genre. Er zijn twee mogelijke eindes, een goed en een slecht. Het is mogelijk om te sterven in deze game; zo duikt er af en toe een gigantische steen op die je niet bepaald vriendelijk gezind is.

De sfeerschepping is in dit spel fantastisch uitgewerkt. Er hangt een griezelig gevoel in de lucht en de makers hebben ervoor gezorgd dat het vooral bij een gevoel blijft. Het is allemaal namelijk heel suggestief; zo hoor je bijvoorbeeld telkens je beweegt nog een verlaat gekraak van takken, alsof je gevolgd wordt. De makers hebben voor het verhaal gekozen voor een mix van legende, fantasie en realiteit. Vooral de vreemde verhalen van allerlei wiccarituelen vormen dankbare onderwerpen.

Zo goed als het geluid is, zo slecht zijn de beelden. Alhoewel de makers zo goed mogelijk geprobeerd hebben de realiteit weer te geven (Barrow Hill is namelijk gebaseerd op een echt bestaand plaatsje in het Verenigd Koninkrijk), is de kwaliteit van de graphics gewoon slecht. Het deed me veel te hard denken aan een game van vijf jaar geleden.

Kortom, als je wel houdt van een creepy sfeertje, is Barrow Hill best wel een aanrader. De mindere graphics moet je er dan wel bijnemen.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Barrow Hill
geplaatst in: PC, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply