gaming sinds 1997

Batman Begins SE

Bruce Wayne is als kind zijn ouders verloren door de misdadiger Joe Chill. Wanneer Chill jaren later plots gaat meewerken met de politie tegen maffiabaas Carmine Falcone krijgt hij een vermindering van zijn straf waardoor hij eigenlijk bijna onmiddellijk terug vrijkomt.

Bruce wil de wereld verlossen van Chill maar een moordenaar van Falcone is hem voor. Hierdoor geraakt Wayne gefrustreerd en vanwege zijn gevoel van onmacht beslist hij van Gotham City te verlaten en naar Azië te reizen waar hij zich mengt in criminele middens. Wanneer hij in de gevangenis belandt wordt hij opgemerkt door Ducard die een lid blijkt te zijn van de League of Shadows, een organisatie die tegen criminelen over de gehele wereld vecht. Wayne gaat bij de League, krijgt training in Ninjitsu, en leert om zijn grootste angsten onder ogen te komen.
Wanneer hij echter als laatste test een zogenaamde crimineel moet vermoorden beseft hij dat ze weinig inzitten met het vermoorden van onschildige mensen in hun strijd tegen criminaliteit en besluit om zich tegen hen te keren.

Terug in Gotham City leert Wayne Lucious Fox kennen, een man die hem allerlei prototypes van uitvindingen toont die het nooit tot massaproduktie gehaald hebben. Bruce ziet deze toestellen als ideale hulpmiddelen om een mythische figuur te creëren die Gotham zal bevrijden van criminaliteit… Batman.

Batman Begins is een uitstekend nieuw begin voor de “caped crusader” en het was nodig. Christopher Nolan slaagt erin om de oude batman films te doen vergeten en een nieuw begin in te luiden met een schitterende Christian Bale als Bruce Wayne. Waar Batman in de vorige films meer en meer een cartoon begon te worden is Batman Begins weer met de voeten op de grond gekomen en zorgt dit voor een excellent begin van een nieuwe trilgogie.

Warner levert deze special edition met een uitstekende beeldkwaliteit en het enige waar we eigenlijk nog op gehoopt hadden was een DTS track. Misschien voor de tweede Batman film? Ook qua extra’s worden we verwend met een hele hoop features die zowat alle aspecten van de film bespreken en ondanks dat sommige wel een commercieel tintje hebben valt het “this was fantastic”-gehalte nog wel goed mee.

Laten we hopen dat men de ingezette weg verder volgt en niet zoals na Tim Burton’s fantastisch origineel weer de koldertoer opgaat

Onze Score:
8.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply