gaming sinds 1997

Batman: Dark Tomorrow

Batman, nannannannannanna Batmaaaan, Batman nannannannannanna Batmaaaan, Batman nannannannannanna Batmaaaan, Batman nannannannannanna Batmaaaan. Voor degene die het nog niet doorhebben, de hieropvolgende letters zullen het nieuwste Batman-spel Batman: Dark Tomorrow behandelen. Een must-have of gewoon een fout gebruikte film-licentie? Of in het geval van dit stukje software zou de vraag beter zijn: een spel of gewoon een programma om u eens goed mee te ergeren (PS. Het is het laatste).

Wanneer je het spel opstart, word je in een intro-filmpje het verleden van onze mensachtige vleermuis uitgelegd. Je ouders zijn vermoord toen je jong was en 20 jaar later ben jij Batman, een man die rondloopt in strakke zwarte kleding (SM anyone) om ouwe vrouwtjes de straat te helpen oversteken (sucker!). Dit introductiefilmpje wordt verteld als een echte film, zo zie je tegelijkertijd alle credits van het scherm rollen. Het deed me een beetje aan het begin van Mafia denken, maar dan wel slechter.

De plot van het spel zelf is een onbestaand verhaal, waar je weeral je geliefde vijanden tegenkomt met natuurlijk ook de Joker. Het verhaal is weinig soeps en wordt niet gebruikt om diepgang te geven aan de gameplay maar eerder om de gameplay te verantwoorden. Niet veel waard dus, vaak weet je niet wat je aan het doen bent en tegenwoordig hebben zelfs de meeste shooters doelen en missies.

De graphics dan maar, wel deze zijn banaal, ondermaats en de xbox onwaardig. Spijtig genoeg zijn de graphics wel het beste deel van het spel. Desondanks zijn ze te pruimen en zijn er weinig fouten in de engine, we moeten niet vergeten dat in deze tijden van E3 en de prachtige graphics van Halo 2, Doom 3 en Half-Life 2 die daarmee gepaard gingen, we op zijn zachtst gezegd ietwat verwend worden.

Nu komt het slechte gedeelte van het spel: ik heb eerlijk gezegd geen idee waar te beginnen, de keuze is te uitgebreid! Laten we dan maar beginnen bij de controls en de camera-standpunten. De camera-standpunten zijn fixed en ongelooflijk slecht gekozen: je hebt nooit een volledig overzicht over de situatie maar de camerastandpunten worden in game-onvriendelijkheid toch wel geklopt door de controls. Deze veranderen naargelang het camerastandpunt en om de een of andere reden gebeurt de overgang ongelooflijk slecht. Wat mij ook stoorde aan de controls is dat wanneer je van wapen/item wilt veranderen dit gewoon retetraag gaat en ook de knoppen slecht geplaatst zijn.

Maar dan hebben we het nog niet over de gameplay gehad, deze is … naar het schijnt aanwezig, ronduit slecht dus. Ik denk niet dat er één gamer is op deze wereldbol die dit spel ook maar zou leuk vinden. Je moet dus vechten tegen gang-leden en ander gespuis maar je hebt maar 2 vechtknopjes en om combos te maken moet je de linkertrigger indrukken. Ook moet je iedereen die je hebt neergeslagen vastbinden, wat vergezeld gaat met een filmpje van enkele seconden. Terwijl je iemand vastbindt, wordt de andere waarschijnlijk wakker waardoor je soms een stoute mijnheer wel 3 keer moet neerslaan eer je hem kan vastbinden. Persoonlijk vond ik niks aan de gameplay, geen uitdaging en het gaat ook helemaal niet vlot. Zo blijk jij door slechts 1 toek op ouw bakkes al op de grond te liggen terwijl de vijanden onsterfelijk zijn zodat je ze moet vastbinden. Maar wie heeft nu eigenlijk nood aan een deftige gameplay?

Volgend punt: De engine, deze is rampzalig en vaak moet er voor belachelijk kleine levels geladen worden. Niet dat de laadtijden zo lang zijn, maar kort is anders. Ook gebeurt het dat je op het einde van een “level” aan het vechten bent, door de slechte controls per ongeluk naar een ander deel loopt, en plots van je vijanden af bent, ook al loop je terug naar het level waar je vandaan komt.

De AI is moeilijk intelligent te noemen, de gangmembers lopen gewoon op je af en beginnen dan tegen je te vechten. Anderzijds heb ik er wel weinig bugs in waargenomen.

Dit spel was een nachtmerrie om te reviewen, als je dit spel koopt, kom ik u persoonlijk een oplawaai verkopen wegens een inbreuk op goeie smaak. Heb je sterke motivatie nodig om aan controller-werpen te doen, kan je het mischien aanschaffen maar aan iedereen die enige vorm van intelligentie heeft en zich in de buurt van deze titel bevindt, zou ik zeggen: RUN BOY, RUN (tenzij u van het vrouwelijk geslacht bent, als dit het geval is: mail mij!!!)

Onze Score:
4.0
gerelateerd spel: Batman: Dark Tomorrow
geplaatst in: Reviews, Xbox
tags: , , ,


Leave a Reply