gaming sinds 1997

Batman & Robin

In deze vierde Batman film, geregisseerd door Joel Schumacher, krijgt Batman naast Robin nog een andere sidekick: Batgirl (Alicia Silverstone). Samen moeten ze het opnemen tegen Mr. Freeze (Schwarzenegger) en Poison Ivy (Uma Thurman).

Zeg maar dag aan de donkere atmosfeer en goeiedag aan wat lijkt op een arcadespelletje. Het weinig dat nog overbleef van de DC Comics Batman franchise na Batman Forever wordt door Joel Schumacher vakkundig de nek omgedraaid en deze film kan dan ook beter vergeleken worden met de televisieserie uit de jaren ’70 dan met de comic books. Enkel de “Bam!” en “Crash!” tekeningen ontbreken nog om de vergelijking compleet te maken.

Tel daarbij nog de houterige prestaties van George Clooney, een Alicia Silverstone die dringend op dieet moet, en Schwarzenegger en Thurman die wel héél zielig acteren en dan krijg je al een goed idee van de kwaliteit van deze film. Dat de verhaallijn de originele makers van de Batman comics in hun graf zou omdraaien en dat de Batmobiel eruit ziet als een plastic speelgoedje maakt de zaken er al niet beter op.

Toch nog goed nieuws: de kwaliteit van beeld en geluid zijn zeer goed dus als je een dvd wil om je surround systeem te showen dan kan je een eventuele aanschaf toch overwegen. Voor de extra’s moet je het echter ook niet doen want er zijn er geen

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply