gaming sinds 1997

Batman: The Brave and The Bold

Vorig jaar werd er met Arkham Asylum een ijzersterk Batmanspel uitgebracht. Tot op heden moesten de Wii-gamers nog wachten op een spel met hun Dark Knight. Ontwikkelaar WayForward kwam uiteindelijk met Batman: The Brave and The Bold op de proppen, een spel gebaseerd op de gelijknamige animatiereeks van DC Comics. “To the Batmobile!”

In Batman: The Brave and the Bold moet je, alleen of in co-op, de strijd aangaan met bekende en minder bekende schurken zoals Two Face, Catman, Catwoman, Gorilla Grodd en Gentleman Ghost. Bij het opstarten krijg je de kans om je skills te trainen. Wildcat zal je uitnodigen voor een sessie waarin je alle mogelijke bewegingen kan aanleren, inclusief een eerste kennismaking met je batarang. Na deze leerrijke tutorial ben je in staat om de bad guys te lijf te gaan.

Misschien moet die laatste zin toch wat genuanceerd worden. In de training leer je wel alle moves, maar uiteindelijk heb je ze niet allemaal nodig om het spel te doorstaan. Batman: The Brave and The Bold is een onvervalst 2D-actiegame dat je moeiteloos kan uitspelen met dezelfde knoppencombinatie. Dat is voornamelijk te wijten aan de belachelijke lage moeilijkheidsgraad van het spel. Al moet het wel gezegd dat er enkele kickass combo’s tussen zitten zodat er toch nog plezier te beleven valt.

Het sterkste punt van het spel is ongetwijfeld de presentatie. Je krijgt het gevoel alsof je de animatiereeks aan het bekijken bent. Tijdens het spel zal er zich af en toe ook een tussenfilmpje afspelen. Meestal zijn die dingen gewoon vervelend en wil je dat allemaal overslaan, maar niet met dit game. Het zag er allemaal heel netjes uit en de humor was best te smaken. Tijdens het spelen converseert Batman voortdurend met zijn kompaan. Gesproken in het Engels en ondertiteld in het Nederlands, geen verkeerde keuze dunkt ons want het eindresultaat is knap.

Doorheen het spel krijg je telkens een andere partner waarmee je de volgende vijand moet verslaan. In de eerste episode is dat uiteraard Robin. Uiteindelijk heb je de keuze om te kiezen met wie je wil gaan vechten. Kies je voor Batman of zijn partner, iedere held heeft zo zijn eigen wapens en bewegingen. Wapens kan je ook kopen of upgraden door munten te verzamelen.

Iedere episode bevat meerdere missies. Dat klinkt als een spel waar je dagen aan een stuk zoet mee bent, maar niets is minder waar. Iedere missie gaat razendsnel en na enkele uren is het spel volledig uitgespeeld. Een serieuze deuk voor deze beat’em up want de te pruimen gameplay duurt niet lang genoeg.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om het spel in co-op te spelen. Dit maakt het spel leuker maar tegelijk ook nog gemakkelijker, net toen je dacht dat het niet makkelijker meer kon. In iedere missie kan je ook gebruik maken van de bijspringende helden. Bij het begin van de missie selecteer je welke held je een handje komt helpen als het even moeilijk gaat. Helden zoals Aquaman, Captain Marvel, Plastic Man en zelfs Flash laten zich van hun sterkste kant zien.

Mocht je over een Nintendo DS-exemplaar beschikken dan kan je beide versies met elkaar verbinden. Laat Bat Mite, een mini-me versie van Batman, opdraven om te helpen. Zo kan de kleine vriend gezondheid- of combo power-ups droppen om je vooruit te helpen. Vijanden kan hij ook helpen verschalken door aambeelden en bommen te laten vallen. Maar laten we het spel niet nog makkelijker maken dan het al is!

Batman: The Brave and The Bold zal voor de fans van Arkham Asylum zwaar teleurstellen. Het ziet er wel cool uit en de filmpjes zijn best goed, maar het spel is veel te snel uitgespeeld en de moeilijkheidsgraad ligt veel te laag. Er mochten ook nog wat extra helden toegevoegd worden, voor wat meer herspeelbaarheid. Voor wie een arcadegame zoekt waarin je hersenloos kan bashen op de tegenstanders, is dit spel wel een goeie optie.

Onze Score:
6.0
gerelateerd spel: Batman: The Brave and The Bold
geplaatst in: Reviews, Warner, Wii
tags: ,


Leave a Reply