gaming sinds 1997

Battlefield: Bad Company

Sir, yes sir! Mijn naam is Preston Marlow en samen met mijn teamgenoten Haggard, Sarge en Sweetwater bemannen wij de afdeling B-Company. Die afdeling is een verzameling van al het uitschot van het leger en wordt gebruikt voor de gevaarlijkste missies, omdat wij toch goedkoop en snel vervangbaar zijn. Je kan ons zien als het menselijk schild van het leger. Hoe ik er terecht ben gekomen is niet van belang, maar ik kan je wel vertellen dat ik een “ongelukje” had met een helikopter…

Mijn eerste missie in Bad Company kende direct een speciale afloop. Terwijl we op het slagveld naar mogelijke overlevenden zochten, botste Sweetwater op iets met een enorme waarde. Een flinke 24-karaat goudstaaf, waarmee wij vier onze pensioenen mee konden verzekeren. Sarge wist ons te vertellen dat de goudstaaf waarschijnlijk aan de ‘mercenary’-soldaten toebehoorde. Dat geavanceerde en best getrainde leger ter wereld zou volgens de mythe met goud betaald zijn. Toen we de smaak van het geel-bruine goedje te pakken hadden, besloten we de jackpot op te zoeken.

Voor een B-Company-team kan ik in naam van ons vier zeggen dat we een sterk en vooral destructief geheel zijn. Ik zal niet beweren dat we 100% van het landschap kunnen verwoesten, maar naast enkele steunpilaren en basisstructuren, kunnen wij toch 90% van de omgeving met de grond gelijk maken. Met enkele kogels en granaten leggen we bomen neer. Omdat zowel wij als de tegenstanders de omgeving kunnen vernietigen, benaderen we de vijand zo tactisch mogelijk, want schuilen achter een huis zonder muren lijkt me niet zo’n goed idee. Een tip die ik je meegeef is om goed te kijken naar alles wat opgeblazen kan worden, want de explosies zijn noemenswaardig! Tijdens onze tocht naar rijkdom moesten we ons aanpassen aan de verschillende omgevingen. Zo kwamen we woestijnen, tropische gebieden en zelfs sneeuwlandschappen tegen. En wat een uitzicht dat we daar te zien kregen! Alles was zo helder en zo gedetailleerd. Bij goed weer lag ik dikwijls tegen een schuurtje te rusten, terwijl het geluid van een stromend riviertje me tot rust bracht. Geluiden zo helder als glas drongen mijn oren binnen.

‘Een voor allen en allen voor een’ is ons motto. Wanneer we in een gevecht verzeild geraken, kan ik altijd op mijn teamgenoten rekenen en dat geldt natuurlijk ook andersom. Wat me wel opviel, was dat mijn makkers meerdere kogels konden incasseren en niet dood te krijgen waren. Waarschijnlijk bood ik hen, door mijn goede vaardigheden, de nodige bijstand, al betwijfel ik d&t toch. Ik weet nog dat we voor elke missie even samenkwamen om te bespreken hoe we de missie gingen uitvoeren en uiteindelijk deden we wat we wilde. Het volgen van een plan was niet nodig, waardoor we de vijand konden verrassen door gebruik te maken van verschillende tactieken. De ene keer benaderden we de vijand geleidelijk, terwijl er missies waren waarbij we op zijn Duits een Blitzkrieg uitvoerden.

Er waren tijden dat we niets te doen hadden, omdat we niet over de nodige informatie beschikten om aan onze volgende missie te beginnen of gewoon omdat we stiekem geen zin hadden om nog aan een missie te beginnen. Op die momenten konden we altijd onze vaardigheden testen tegen twaalf andere B-Company-leden. Met 24 werden we in een gebied gedropt, met als doel ofwel de schatkist te verdedigen ofwel de schatkist te vernietigen. Dat spelletje noemden we ‘gold rush’. We kregen dan de keuze uit vijf verschillende klassen, met elk hun eigen unieke vaardigheden. Zo kun je als ‘demolition’-soldaat aan de slag gaan met een raketwerper of als een ‘support’-soldaat anderen te hulp schieten. Na elke ronde worden er statistieken bijgehouden door ons hoofdkwartier en samengesmolten in een ranglijst.

Al bij al valt Battlefield: Bad Company zeer goed mee. Mijn teamgenoten zijn gemotiveerd, al dan niet door het goud, je kan genieten van het mooie landschap of het -indien gewenst- ook vernietigen. Gold rush speelt zeer vlot en biedt de nodige afwisseling. Ik, Preston Marlow, uit B-Company nodig je uit om kennis te maken met onze afdeling. Mis deze kans niet en behoor tot het uitschot van het leger!

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Battlefield: Bad Company
geplaatst in: Electronic Arts, PS3, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply