gaming sinds 1997

Battlestar Galactica: The Plan

De Cylons hebben een plan. Ze willen met een verrassingsaanval de complete mensheid op de Twaalf Kolonies uitmoorden maar wanneer een Battlestar – de Galactica – en enkele kleinere schepen erin slagen om te ontsnappen moeten de Ones (Cavil) improviseren om hun originele plan te kunnen doen slagen.

The Plan was opgezet als een prequel waarin we de aanval op de Twaalf Kolonies zouden te zien krijgen vanuit het standpunt van de Cylons alsook dat er meer achtergrondinformatie gegeven zou worden. Spijtig genoeg blijkt het eindproduct eerder een collectie van archiefmateriaal uit de eerste twee seizoenen te zijn geworden, met enkele nieuwe scenes toegevoegd. Al bij al een serieuze teleurstelling ds, zeker aangezien sommige “revelaties” die in de serie verborgen bleven nogal een tegenvaller zijn.

Als we zien hoe goed “Razor” was in het geven van meer achtergrond terwijl we eveneens een zijverhaal te zien kregen, lijkt dit eerder een compilatie van wat we in de serie zagen met wat saai extra materaal dat er niet in slaagt om de kijker te interesseren.

The Plan is een teleurstelling voor de fans van de serie en voor nieuwkomers een compleet mysterie aangezien we van scene naar scene gaan zonder dat er een duidelijke lijn uitgestippeld wordt die mensen die onbekend zijn met BSG kunnen volgen. Nieuwkomers moeten dus zeker deze DVD niet aanschaffen aangezien deze hen er absoluut niet toe zal zetten om aan de serie te beginnen, en fans moeten enkel The Plan overwegen als ze hun collectie compleet willen houden

Onze Score:
5.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply