gaming sinds 1997

Blackout

Claudia, Karl en Tommy slagen erin om, terwijl ze snel ergens anders zouden moeten zijn, tijdens een weekend in een lift opgesloten te worden terwijl de rest van het gebouw verlaten is. Claudia moet naar het hospitaal om haar stervende grootmoeder te bezoeken, Tommy wil met zijn vriendin weglopen om haar te beschermen tegen haar vader die verslaafd is aan alcohol, en Karl heeft enkele geheimen die ervoor zorgen dat hij zijn appartement moet opkuisen voordat zijn vrouw en dochter arriveren. Terwijl de tijd vooruit gaat en het erop lijkt dat niemand hen zal komen redden beginnen de gemoederen te verhitten…

Blackout heeft een interessant concept. Drie compleet verschillende mensen worden samen opgesloten in een lift en terwijl het meer en meer duidelijk wordt dat redding niet nabij is beginnen de gemoederen op te laaien en beginnen de lagen van beschaving weg te smelten.
Spijtig genoeg is het proces zo extreem subtiel dat het lijkt alsof de film jaren duurt voordat we bij de finale geraken alhoewel de totale duurtijd slechts 80 minuten is. Niet goed!

Noch de regisseur noch de cast lijken capabel om de kijker te onderhouden en halverwege zal je je al zitten af te vragen wanneer er nu eindelijk een einde aan komt omdat je het gevoel krijgt alsof je al twee uur verspild hebt. En wanneer dat langverwachte einde dan eindelijk voorbijkomt is het zo voorspelbaar dat je je voelt alsof je een hele dag weggegooid hebt.

De regisseur probeert de interesse te behouden door wat achtergrond informatie over de personages te geven met behulp van flashbacks maar het is duidelijk dat hij probeert de suspense hoog te houden door te insinueren dat iedereen in de lift slecht is maar hij slaagt daar spijtig genoeg totaal niet in. Het is van in het begin duidelijk wie er door zal slaan en verrassingen krijgen we op geen enkel moment te zien.

Blackout had iets goeds kunnen worden als de verhaallijn wat meer substantie gehad zou hebben maar zoals het nu is is de film te saai en simplistisch om te interesseren

Onze Score:
4.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply