gaming sinds 1997

BlinX 2: Master of Time & Space

Het duurder een tijdje eer er een goede platformgame naar de Xbox kwam. Toen Blinx: The Timesweeper op de markt verscheen was het spel niet onaardig, maar het had toch enkele features die je niet optimaal kon benutten. Blinx 2: Masters of Time & Space moest en zou daar verandering in brengen; laten we dus het spel even onder de loep nemen…

Een nest katten met stofzuigers en een stoere bende stelende varkens, dat is mijn korte samenvatting van het spel maar er is nog meer. Zodra je het schijfje in je Xbox dropt krijg je een intro die het verhaal vertelt. Na een grote ontploffing waggelen 3 stoere varkens over je scherm die een groot kristal onthullen, waarmee je kan prutsen met de tijd. De varkens die zichzelf de ‘Tom Tom Gang’ noemen willen ‘The Big Crystal’ stelen om er snode plannen mee te smeden. Iemand moet dat allemaal vermijden en wie ook anders dan Blinx, de felgekleurde kat met de krachtige stofzuiger, om dat te doen.

In dit nieuwste deel speel je niet met Blinx zelf, wat wel zo was in het eerste deel, maar met je eigen ontworpen karakter. Je begint met de basis van Blinx en daarna kun je alles naar believen aanpassen: de kleur, het gestalte, de kleren, de ogen,…en natuurlijk ook zijn eigen naam! Na het ontwerpen van je eigen karakter krijg je ook de mogelijkheid om een eigen team uit te kiezen en er een naam voor te verzinnen. Je begint het spel daarna met een nogal makkelijke tutorial. Voor de gamers die zich nog het eerste deel herinneren: het tijd-systeem is niet zoals in ‘The Time Sweeper’ , omdat de makers erin zijn geslaagd om het te laten werken zoals het hoort, wat het dus ook minder frustrerend maakt.

Zoals verteld, bezit onze katachtige vriend een soort stofzuiger. Een stofzuiger zul je zeggen? Neen, het is geen gefrustreerde kat met smetvrees. De stofzuiger dient als een wapen in het spel. Door de rechtertrekker lang in te drukken kun je allerlei dingen opzuigen zoals autowielen, bommen, vuilnisbakken. Door de rechtertrekker kort in te drukken kun je diezelfde voorwerpen die je opzoog, wegschieten en hiermee jouw vijanden verwonden. In de shop kun je verschillende modellen stofzuigers aanschaffen, zo heeft ieder model wel zijn voordeel. Als je nieuwe attributen wil ontgrendelen, moet je minigames spelen in de shop.

Om nieuwe dingen te kopen heb je uiteraard ook munten nodig. Of dacht je dat het geld uit de lucht kwam vallen? Dan heb je het goed mis, je verzamelt die munten in de levels door ze (hoe kan het ook anders) op te zuigen! Naast al het geld en de voorwerpen om je vijanden te verschalken, heb je ook ‘time controls’ tot je beschikking. Als je een vijand verslaat, verschijnen er allerlei ‘time crystals’ waarmee je de tijd kan stopzetten, terugdraaien, doorspoelen,…wat je maar wil. Zo kan je een kapotte brug herstellen door de tijd terug te draaien met een ‘time control rewind’. Alle time crystals beschikken over hun eigen kleur en vorm die je wel zult herkennen van je eigen cd-speler.

Wat ook nieuw is aan dit spel is de mogelijkheid om met een aartsrivaal van Blinx te strijden, namelijk jouw eigen Tom Tom bendelid. Zoals met jouw eigen kat, ontwerp je ook jouw eigen varken met team. Daarna krijg je eveneens een makkelijke tutorial om je alle snufjes van je Tom Tom bendelid te tonen. Je speelt afwisselend met beide karakters en dat maakt het spel gevarieerder, maar na een tijdje begint het te vervelen. Het klinkt allemaal verwarrend en dat is het ook, maar geloof het of niet, je moet zowel met de kat als het varken spelen om verder in het spel te vorderen.

Met je Tom Tom bendelid krijg je ook verschillende wapens zoals een katapult, bananenschillen, pistolen en ja hoor een opblaaspop! (Interesting ^-^ -red.) Uiteraard hebben die ongewassen varkentjes ook hun tijdmanipulerende wapens zoals granaten. Met jouw zwijntje is het de bedoeling dat je kluizen kraakt en de katten verschalkt. Je moet wel heel goed oppassen dat je niet gezien word door de katten, want anders rekenen ze met jou af. Het deed me allemaal een beetje denken aan Metal Gear Solid.

Een online mogelijkheid heeft deze platformer niet, maar dat is niet nodig omdat het spel al genoeg mogelijkheden biedt. Zo is er een multplayermode, waarin je samen met je partner de volledige singleplayer campagne kan terreur zaaien, een strijd tegen elkaar voeren of als kers op de taart een deathmatch voor 4 spelers spelen.

Dankzij Blinx 2: Masters of Time & Space heeft de Xbox er opnieuw een goede platformgame bij! Het vervolg op Blinx: The Time Sweeper mag er zeker weten zijn. De uitgebreide gameplay en de oogstrelende graphics make, van dit sepl een aanrader. Het spel valt echter soms in herhaling en is wat verwarrend met die afwisselende identiteiten. Misschien was de mogelijkheid om te strijden met een Tom Tom bendelid er teveel aan, maar voor de rest is het zeker en vast een volwaardige platformer!

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: BlinX 2: Master of Time & Space
geplaatst in: Microsoft, Reviews, Xbox
tags: ,


Leave a Reply