gaming sinds 1997

Botched

Ritchie is een dief die zeer goed is in zijn werk maar wanneer zijn laatste job misgaat en hij met lege handen naar zijn baas moet terugkeren lijkt zijn leven aan een dun draadje te hangen. Echter, hij krijgt nog een kans om het goed te maken: hij moet terugkeren naar zijn geboorteland, Rusland, waar hij een enorm waardevol kruis moet stelen.

Op zich lijkt het een simpele job maar wederom loopt het mis. Na de diefstal proberen hij en twee kompanen via de lift te ontsnappen maar samen met enkele andere mensen komen ze vast te zitten op de dertiende verdieping van het flatgebouw waar het kruis zich bevond. Terwijl ze verwachten dat de politie elk moment hen kan komen oppakken wordt het langzaam maar zeker duidelijk dat de dertiende verdieping een veel angstaanjagender iets aanwezig is dan de politie.

Onthoofdingen, rondvliegende ledematen en bloed met hopen. Botched heeft het allemaal en in zo’n overdreven mate dat het grappig wordt, net zoals dat het geval zou moeten zijn. De verhaallijn is belachelijk maar Stephen Dorff en Jaime Murray zorgen met hun goede acteerprestaties dat je als kijker aan de beeldbuis gekluisterd blijft ondanks het gebrek aan echte comedy zoals we deze kennen van films als Shaun of the Dead, Evil Dead of Zombie Strippers.

Botched is geen schitterende film en slaagt er zelfs niet in om binnen zijn eigen genre boven de middelmaat uit te stijgen maar om te zeggen dat hij slecht is zou ook overdreven zijn. De film is zeker waard om eens te bekijken maar het is best om de verwachtingen laag te houden zodat je niet teleurgesteld zult zijn. Deftig gemaakt maar mist een beetje ziel.

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply