gaming sinds 1997

Broken, The

Gina McVey’s vader staat op het punt om op pensioen te gaan en om dit te vieren heeft zijn familie bedacht om een verrassingsfeestje te organiseren. De avond verloopt gezellig totdat op het einde plots een grote spiegel aan diggelen valt. Enkele dagen later staat Gina in een telefooncel wanneer ze plots een rode Jeep ziet voorbijkomen met daarin een vrouw die sprekend op haarzelf lijkt. Ze besluit de vrouw te volgen welke in een parkeergarage rijdt en een tijdje later zien we Gina zelf met de jeep rijden totdat ze betrokken raakt in een ongeval.

Gina wordt wakker in een hospitaal en kan zich amper herinneren wat er gebeurd is maar wanneer ze terug thuis komt lijkt haar vriend Stefan helemaal veranderd te zijn. Niemand gelooft haar echter en dus besluit ze zelf op onderzoek te gaan. Wat ze echter ontdekt is allesbehalve wat ze had verwacht…

The Broken vertelt een subtiel horror/thriller verhaal met elementen van Invasion of the Body Snatchers maar dan zonder buitenaardse invloeden maar met het idee van een andere dimensie die achter spiegels huisvest. Verwacht geen pure horror maar meer suspense in het genre van Alfred Hitchcock en Edgar Allen Poe met vooral op psychisch vlak spanning. Echter, de regisseur mag dan wel alles voorhanden hebben om de kijker te boeien, hij slaagt daar echter niet in.

We krijgen zeer mooie beelden te zien van Londen maar de muziek zwelt aan op momenten dat er totaal niks gebeurt en het verhaal verloopt zo traag dat zelfs een passerende auto buiten de kijker af kan leiden van de film. Inderdaad, het is nogal een saaie bedoening.

Er zullen zonder twijfel fans zijn van dit genre maar voor de gemiddelde kijker is deze film gewoon te traag en bevat te weinig aktie of inhoud om te boeien

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Paradiso, Reviews
tags:


Leave a Reply