gaming sinds 1997

Burnout Legends

Als er één genre is waarvan er genoeg titels te verkrijgen zijn op de PSP, dan is het wel de racers. Denk maar aan games als Wipeout Pure, nog steeds een van mijn favorieten, en pakweg Ridge Racer. Het was dan ook met enige argwaan dat ik de handheldversie van Burnout Legends in mijn PSP stopte. Met de DS-versie in het achterhoofd stonden de verwachtingen bovendien op een laag pitje, maar de belofte van een soort ‘beste stukjes’ uit alle vorige versies was voldoende om me over de streep te halen.

Criterion en EA Games hadden het deze keer compleet bij het rechte eind om dit spel naar Sony’s handheld te brengen! De sfeer en de gameplay van de grote broers is er helemaal, en deze keer kan je het spelen waar en wanneer je wil. Bovendien zijn de makers erin geslaagd een samenhangend geheel te brouwen van al het lekkers uit de consoleversies, en zoals jullie weten is dat heel wat.

Tijdens de eerste minuten word je al gerustgesteld door de pure kwaliteit van dit spel: dat fantastische gevoel van snelheid, de keiharde crashes en natuurlijk de lekker vette race-types en crash modes. De World Tour is wat aangepast maar niet erg anders dan die van Takedown, en laat je toe om carrièregewijs opdrachten af te werken, auto’s te verzamelen en zo de hele wereld te veroveren in je metalen ros. Om de mensen met weinig tijd te plezieren kan je ook snel een Crash of Road Rage wedstrijdje opstarten waarbij je zonder tijd te verliezen kan starten.

Terug van weggeweest, tot groot jolijt van vele fans, is natuurlijk de Pursuit Mode. Ondertussen kennen ook jongere gamers dankzij Most Wanted de kick van politieachtervolgingen en ook in deze Legends stroomt de adrenaline niet minder wanneer je je sirenes aanklikt en het gespuis op de hielen zit. Jammer dat er hier niet meer variaties op werden bedacht.

Ook bijzonder aan deze PSP-versie is het feit dat mensen die het spel niet hebben een leveltje van jou kunnen downloaden om zo even te proeven van de multiplayer. Die is overigens in orde dankzij de Wi-Fi ondersteuning. Bovendien blijkt elke UMD verschillende unieke wagens te bezitten die je enkel kan bekomen door ze uit te wisselen met andere eigenaars van het spel. Burnout: Pokémon!

Typisch aan de PSP zijn de ellenlange laadtijden en ook dit game heeft er wel last van, maar in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld Midnight Club 3 zijn ze hier nog te pruimen. Je krijgt er ook iets voor in de plaats. De controls en de besturing gooien hier geen roet in het eten en dat is al een prestatie op zich; ook al blijf ik met verkrampte vingers zitten na een tijdje spelen.

Burnout zou natuurlijk Burnout niet zijn zonder de heldere geluidseffecten en de flitsende graphics. Ook hier slaat men de bal allesbehalve mis, want zelfs het kleine scherm van de PSP zuigt je zonder problemen mee in zijn slipstream. Enkel de soundtrack laat wat steken vallen maar grafisch en auditief zit alles bijzonder snor. Tracks vol details, een quasi altijd bevredigende framerate, mooie wagens en spectaculaire effecten. Nu en dan is het wel wat moeilijk om de bepaalde obstakels van ver te ontwaren, met als occasioneel gevolg een autowrak, maar de snelheid in acht genomen valt dit probleem mee.

Burnout Legends is wat Burnout Revenge is op de Xbox. Dat zou al genoeg reden moeten zijn om het game aan te schaffen, maar toch nog even herhalen voor de slechte verstaander. Een ongeëvenaard gevoel van snelheid, grafische pracht, spectaculaire en perfect uitgewerkte gameplay, heel wat content, de beste stukjes uit de consolebroers en dat alles verpakt tot een mooi en strak geheel. Dat is Legends, en dat is waarom het een must is voor elke racefan en iedereen die een PSP bezit.

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Burnout Legends
geplaatst in: Electronic Arts, PSP, Reviews
tags: ,


Leave a Reply