gaming sinds 1997

Call of Juarez

De western is lange tijd een populair filmgenre geweest. De makers van deze game hadden daar ongetwijfeld heimwee naar, want voor dit spel hebben ze zich geïnspireerd op hun favoriete westernfilms.

Na een vruchteloze zoektocht naar het goud van Juarez, keert Billy terug naar huis. Er wacht hem echter een andere verwelkoming dan hij verwachtte. Zijn moeder en (gehate) stiefvader zijn namelijk vermoord. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt hij ook nog betrapt bij de lijken door de (nog meer gehate) broer van zijn stiefvader: dominee Ray.

De man van God is echter een ex-outlaw en de dood van zijn broer brengt hem ertoe de wapens terug op te pakken, dit keer als instrument van Gods toorn. Tijdens het kat-en-muisspelletje van onze twee hoofdpersonages wordt natuurlijk ook steeds duidelijker wie de dader is en waarom. Het beruchte goud schuilt natuurlijk ook nog ergens achter een hoekje.

Doorheen dit verhaal speel je dus afwisselend met Billy en Ray. Beide hebben hun eigen specialiteiten, Billy is de man van de stealth en Ray schiet er zich graag doorheen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om de hele tijd stealth of vechtkwaliteiten te gebruiken, maar als het personage er niet voor geschikt is, zal het moeilijker blijken.

Qua moeilijkheidsgraad zit het zeker goed. Het spel biedt een uitdaging, zonder frustrerend moeilijk te worden. Ook de lengte is uitstekend: de game duurt langer dan de gemiddelde shooter en net wanneer je denkt dat het gedaan is, staat er nog wel een plottwist te wachten.

Ray is ervaren in het hanteren van wapens en om dat te weerspiegelen, is er, je raadt het al, slow motion. Eenmaal geactiveerd, ben je in staat (verschillende) tegenstanders vol lood te pompen terwijl zij ocharme één kogel kunnen afvuren of juist genoeg tijd hebben om hun mond open te laten zakken.

Een western zou geen western zijn zonder duels. Wacht op het signaal en je kan wederom in slow motion je tegenstander raken waar je hem wilt hebben. Duels zijn meestal op het einde van een level tegen een ‘baas’.

Naast duels mag je nog allerlei andere westernmogelijkheden verwachten. Paardrijden, achtervolgingen, schieten vanuit een rijdend mijnkarretje, vuistgevechten,… het is allemaal mogelijk en het slaagt er wonderwel in je onder te dompelen in de westernsfeer. Als je met anderen comboytje en indiaantje wilt spelen, kan je aan de slag in de multiplayer.

De beelden volgen eveneens de lijn van succes. Al van in het begin worden prachtige omgevingen op je scherm getoverd, zelfs op een eerder lage instelling. Het geluid maakt het helemaal af.
De zon schijnt, vogeltjes fluiten, het beekje kabbelt rustig voort en de bomen zorgen voor een spel van licht en schaduw. Kortom, het is een mooie dag in de far west.

Mijn review eindigt hier, voor ik echt poëtisch wordt. Ik kan je dit nog zeggen: wee jij als je dit niet naast je computer hebt liggen!

Onze Score:
9.0
gerelateerd spel: Call of Juarez
geplaatst in: PC, Reviews
tags: , , ,


Leave a Reply