gaming sinds 1997

Cell 2, The

Een seriemoordenaar met de naam The Cusp heeft er plezier in om zijn slachtoffers telkens te doden om hen daarna terug tot leven te brengen totdat ze smeken om dood te mogen blijven. De paranormaal begaafde FBI agente Maya Casteneda – die ooit een van de Cusp’s slachtoffers was – zit op zijn hielen maar wanneer hij er in slaagt om te onstnappen doordat hij haar aanwezigheid voelde besluit ze om op te geven en het Bureau te verlaten.

Een jaar later keert de Cusp terug en de FBI wil dat Maya hen helpt aangezien ze ervan overtuigd zijn dat zij de enige is die de moordenaar zal kunnen vangen. Ze zit er niet echt op te wachten maar besluit dan toch om te helpen en naar het stadje te gaan waar de Cusp op het moment zijn ding aan het doen is.

Eens daar ontmoet ze de lokale sheriff wiens nicht vermist is en vermoedelijk door de Cusp gevangen gehouden wordt. Maya zal haar krachten ten volle moeten benutten als ze de Cusp wil tegenhouden…

De originele “The Cell” had Jennifer Lopez in de hoofdrol maar alhoewel ik de film gezien heb kan ik me er niet veel van herinneren buiten dat hij niet echt memorabel was. Wat mijn punt dan ook bewijst.

The Cell 2 doet het beter op dat vlak! Ik zal hem zeker en vast blijven herinneren, maar dan als een van de slechtste films ooit gemaakt. Het feit dat we een moordenaar te zien krijgen met de onnozele bijnaam “The Cusp” (wie komt op het idee?) had me al op voorhand moeten verwittigen.

De plot is gewoonweg belachelijk, er is geen echte link met de eerste film, de personages zijn zo dom als kan zijn, het acteerwerk is op alle vlakken abominabel, de visuele effecten lijken uit een TV serie van 20 jaar geleden te komen en het enige min of meer positieve in de film is dat we Frank Whaley in de cast te zien krijgen maar je kan beter kijken naar zijn verschijning in House MD als je hem effectief graag ziet spelen.

Echt, er is totaal geen reden die iemand zou mogen overhalen om dit gedrocht te bekijken. Dit is een schande voor filmmakers over de hele wereld en het feit dat er vier schrijvers betrokken waren in deze produktie is gewoon een belediging. Die vier schrijvers kunnen trouwens maar best een andere carriere zoeken want het is maar al te duidelijk dat ze totaal geen talent hebben.

In deze tijd is het verrassend te zien dat een firma als Warner durft een stuk rommel als dit uit te brengen. Als het aankomt op “slechtste films ooit” is deze The Cell 2 verzekerd van een plaatsje in de Top10!

Onze Score:
1.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply