gaming sinds 1997

Chuck – Seizoen 5

chuck-s5Op het einde van seizoen 4 was Chuck eindelijk af van de Intersect maar werd zijn beste vriend Morgan Grimes er per ongeluk mee opgezadeld. Natuurlijk brengt dit de nodige complicaties met zich mee, niet de minste dat deze nieuwe versie van de Intersect eigenlijk een bug bevat die het geheugen en persoonlijkheid van de persoon in kwestie aantast.

Ondertussen probeert Chuck, samen met zijn vrouw Sarah en de onverschrokken John Casey, een eigen spionnenbureau op te richten, maar ondanks dat ze de financiële middelen van Volkoff Industries hebben gaat dit toch niet zo soepeltjes als verwacht. Dat Jeff en Lester van de Buy More vermoedens hebben dat er iets gaande is met Chuck en zijn vrienden en dan ook hun eigen onderzoek hiernaar opstarten maakt het er al helemaal niet simpeler op.

Het vijfde seizoen is eveneens het laatste maar we moeten zeggen dat de makers er beter hadden aan gedaan te stoppen na seizoen 4. De “schwung” is er een beetje uit, het tempo gaat op en neer, de eeuwige discussies over wel/niet doorgaan als spion beginnen een beetje tegen te steken, en de grappen zijn ook al niet meer zo verfrissend. Om niet te zeggen dat ze zwaar belegen zijn en daardoor ook compleet niet meer om te lachen zijn.

Men probeert wel om de zaken leuk en onderhoudend te houden door onder andere Carrie-Anne Moss (The Matrix) te introduceren en ook Linda Hamilton nog even voorbij te laten komen, maar het is allemaal vergeefs. Seizoen 5 kan op geen enkel moment overtuigen en is eigenlijk een ongelooflijke domper op de fun die we de voorbije seizoenen gehad hebben met deze serie. Als dusdanig kunnen we dan ook enkel maar aanraden om deze voorbij te laten gaan en het vierde seizoen als laatste te beschouwen.

Het beeld is nogal geplaagd met grain en ziet er niet echt mooi uit, en zeker op een groot scherm is het allesbehalve leuk om naar te kijken. De makers gebruiken dit gedeeltelijk opzettelijk om een filmisch gevoel te geven, maar het komt over als een rommeltje. Qua geluid kunnen we dan weer niet klagen want de 5.1 track doet als vanouds zijn ding goed zonder echt uit te blinken.

Om de serie af te sluiten krijgen we wel een ton aan extra’s waaronder een bedankje aan de fans (Sandwiches and Superfans – The Saving of a Show) en een behind the scenes (Chuck versus the Final Episode). “Scoring the World of Chuck” geeft meer informatie over hoe componist Tim Jones de muziek voor de show gemaakt heeft, terwijl “Chuck: The Beginning” een vijf minuten stukje is over het begin van de serie en “Chuck: Through the Years” dan weer de transformatie van het hoofdpersonage over de jaren heen in beeld brengt.

“Goodbye, Buy More” is een fast-forward filmpje waarin we de set zien afgebroken worden, we krijgen ook twee fake reclamespots die reeds in de serie voorbij komen maar nu in zijn geheel, en Chuck: The Future is dan weer een stukje waar de hoofdrolspelers mijmeren over waar hun personages binnen enkele jaren zouden zijn. Verder is er ook nog een uitgebreidere versie van de seizoensfinale, verwijderde scenes, 2 audio commentaartracks en een gag reel.

box-chucks5

Onze Score:
4.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags: , , ,


Leave a Reply