gaming sinds 1997

Constantine SE

God en de duivel hebben een weddenschap gedaan: de wereld is geschonken aan de mensheid en beide partijen moeten proberen om zoveel mogelijk zieltjes te winnen zonder echt rechtstreeks tussenbeide te komen maar enkel manipulatief te werk te gaan. Wanneer een demon deze regel niet volgt zal hij John Constantine tegenkomen die er zijn heilige taak van gemaakt heeft om demonen terug te sturen naar de hel. Op deze manier hoopt hij zijn zitje in de hemel te verdienen.

Wanneer meer en meer demonen in hun eigen vorm plots op aarde verschijnen begint John een onderzoek om te zien wat er aan de hand is en wanneer hij begrijpt dat dit allemaal is met de bedoeling om de zoon van de duivel op aarde te krijgen komt hij in aktie.

Constantine is gebaseerd op de DC Comic Hellblazer maar waar de meeste van dit soort films proberen de sfeer van het origineel te behouden is dit niet het geval hier. In de plaats krijgen we een soort van combinatie van Mimic, Spawn en The Exorcist overgoten met een Hellblazer-sausje. Tel daar nog bij dat het tempo van de film constant varieert tussen een slak en een racewagen en dat Keannu Reeves ook nog eens weigerde om zijn look aan te passen aan het hoofdpersonage en je snapt waar we naartoe gaan. Constantine is een hersenloze aktiefilm met plot twists die we van kilometers ver zien aankomen.

Het goeie punt aan deze dvd zijn vooral de extra’s die zeker de moeite zijn om eens te bekijken

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Warner Home
tags:


Leave a Reply