gaming sinds 1997

Contraband

Chris Farraday is een voormalige crimineel die vooral bekend was voor zijn kunst om goederen illegaal in het land te krijgen. Hij heeft zijn vroegere leven echter vaarwel gezegd en werkt nu als beveiligingsexpert terwijl hij samen met zijn vrouw Kate en zijn twee zoontjes van het leven probeert te genieten.

Zijn nieuwe leven krijgt echter een serieuze terugslag wanneer Kate’s broer Andy een lading cocaine in de oceaan dumpt omdat de douane plots het schip waar hij op zit wil controleren. Tim Briggs, Andy’s baas, verwacht wel dat Andy het geld ophoest dat normaal gezien verdiend zou zijn met de drugs en zo wordt Chris alsnog terug in het criminele leven getrokken. Hij besluit om een eenmalige trip te doen naar Panama waarmee hij niet enkel het geld dat Andy verschuldigd is kan terugbetalen, maar tegelijkertijd genoeg geld mee kan verdienen om voor de rest van zijn leven op rozen te zitten. Ondertussen terroriseert Briggs echter Chris’ familie om er zeker te zijn dat hij zijn geld zal krijgen.

Contraband is een beetje een dubbeltje op zijn kant. Wahlberg, Beckinsale, Ribisi, Foster en de rest van de cast doen hun job goed en het verhaal op zich heeft ook wel enkele originele twists die de film een fris gevoel geven. Het probleem is echter dat het tempo zo laag ligt dat je je soms afvraagt wanneer er nu eens iets gaat gebeuren. En wanneer het einde dan eindelijk nabij is, is dit echter nogal teleurstellend en weinig tot geen verrassing.

Contraband is op zich niet slecht, maar de film laat geen blijvende indruk achter. Hij is deftig gemaakt en heeft enkele goede wendingen alsook een professionele cast die weet wat van hen verwacht wordt. We missen echter net dat beetje meer dat de film écht goed zou maken.

Dat gemis hebben we ook bij het beeld. Niet dat er technische problemen zijn – de transfer op zich is zelfs goed te noemen – maar de nogal druilerige sfeer wordt nog eens extra in de schijnwerpers gezet door de ingetogen kleuren, en dit gecombineerd met het reeds trage tempo van de film maakt er helemaal een deprimerende ervaring van. Het geluid is niet slecht maar ook niet bepaald geweldig. Voor een aktiethriller is er nogal een gebrek aan immersie omdat de surrounds niet echt zo vaak tot hun recht komen als we zouden willen, en het vele gemompel van de cast helpt de dialogen ook niet echt.

Bij de extra’s levert Universal twee features die de basics van de film behandelen inclusief cast & crew interviews, wat achter de schermen beeldjes, en wat informatie omtrent stunt- en vechtscenes. Daarnaast vinden we ook nog een commentaartrack terug alsook enkele verwijderde scenes en Universal’s standaard Blu-ray zaken zoals U-Control.

Onze Score:
6.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply