gaming sinds 1997

Covert Affairs – Seizoen 2

Op het einde van het eerste seizoen van Covert Affairs werd Annie Walker herenigd met haar grote liefde en CIA agent Ben Mercer, maar de liefde duurt niet lang want Arthur Campbell kan Mercer gebruiken voor allerhande zaakjes die onder de radar moeten blijven en als dusdanig “verdwijnt” Ben al snel, Annie weer alleen latend.

Annie heeft echter niet veel tijd om hier lang over te dubben want ze wordt al snel van de ene missie naar de andere gestuurd, gaan van het beschermen van een Russische tennisspeelster over het vinden van mollen binnen de overheid, tot zelfs het helpen van Augie met wraak nemen op de man die hem in Irak blind maakte.

Ondertussen heeft ze problemen om haar CIA leven verborgen te houden voor haar zuster en ze is niet de enige met problemen. Joan Campbell vertrouwt haar man nog steeds niet volledig als het op vrouwen aankomt, en Arthur’s positie komt onder druk wanneer bepaalde mensen binnen de overheid een onderzoek willen instellen naar zijn akties. Gelukkig voor Arthur krijgt hij hulp uit een onverwachte hoek, maar of die hulp op lange termijn wel zo welkom zal zijn is een andere zaak…

Net zoals in het eerste seizoen krijgen we verscheidene mensen uit andere series die hun opwachting maken, iets dat blijkbaar de serie wat meer gewicht moet geven. Spijtig genoeg lukt dit niet. Covert Affairs blijft aanmodderen met onafhankelijke episodes die té veel toevalligheden bevatten om geloofwaardig te zijn, en de rode lijn die alles tezamen zou moeten houden in dit seizoen gaat meer over de politiek rond Arthur Campbell dan Annie waardoor we zelfs een beetje het idee krijgen dat we naar twee series aan het kijken zijn voor de prijs van een. Twee series in solden dan wel.

Na het bekijken van het eerste seizoen vonden we dat Covert Affairs een eigen persoonlijkheid miste. Annie krijgt nu (een klein beetje) meer van dat, maar ze is nog verre van geloofwaardig als CIA agent en dat geldt eveneens voor de serie in zijn algemeenheid. Credibiliteit en diepte blijven de grootste pijnpunten van Cover Affairs maar als je zoekt naar niet meer dan een luchtige serie met een beetje aktie dan kan je dit misschien wel smaken.

Op technisch vlak is seizoen 2 gelijkaardig aan het eerste. Dit wil zeggen dat de episodes nogal eens durven verschillen in beeldkwaliteit en dan vooral op gebied van grain. Het lijkt ons dat dit opzettelijk gedaan is om bepaalde episodes wat ruwer te doen uitschijnen maar het komt zo niet echt over. Qua geluid klagen we niet en de paar extra’s die bijgeleverd worden kunnen de fans misschien wel bekoren alhoewel ze niet echt een blijvende indruk maken. En daarmee zijn ze dan ook perfect in lijn met ons idee over de gehele serie.

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Universal
tags: , ,


Leave a Reply