gaming sinds 1997

Damages – Seizoen 4

damages-s4Damages is reeds aan zijn vierde seizoen bezig op DVD en we beginnen het te merken. Niet dat de serie écht slechter begint te worden, maar het hele gedoe met de flashbacks en -forwards begint zijn doel een beetje te verliezen en dat doet de serie geen goed.

In seizoen vier zien we dat Patty Hewes misschien nog niet helemaal over de dood is van haar voormalige partner Tom Shayes, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar werk verder te zetten op haar eigen manier. Ellen Parsons is ondertussen op haar eigen benen aan het proberen te staan en heeft een zaak gevonden tegen een private beveiligingsfirma, onder leiding van Howard T. Erickson (John Goodman), die illegale missies uitvoert in Afghanistan. Omdat deze echter in opdracht gebeuren van de CIA besluit het bureau waarvoor ze werkt dat de zaak te riskant is waardoor Ellen zich genoodzaakt voelt om tegen beter weten in de hulp in te roepen van haar vroegere mentor, Patty. Patty’s hulp is echter niet zonder gevolgen en zo komt het leven van Ellen’s vriend Chris Sanchez, die voor de Erickson’s firma werkte, in gevaar.

Zoals gezegd heeft Damages wederom zijn typisch gebruik van flashbacks en -forwards, maar anders dan in vorige seizoen is het belang hiervan minimaal en ook lijkt het alsof de makers dit meer hebben toegevoegd om dit specifiek item van Damages te behouden dan om effectief de spanning erin te houden. De suggesties die de tussenstukken opwerpen komen niet echt geloofwaardig over en na enkele afleveringen heb je al wel door wat men je probeert wijs te maken maar je trapt er gewoon niet meer in.

Wat blijft is het advocatendrama dat wat wordt opgeluisterd door het verhaal omtrent een corrupte CIA agent en de beveiligingsfirma waarop Ellen haar vizier vastgezet heeft. Op zich niet slecht, maar niet meer van het niveau van de vorige seizoenen. Hopelijk dat seizoen 5 terug het niveau haalt van de vorige (wat zeer zeker mogelijk is gezien de ontwikkelingen rond Patty’s zoon!).

Qua beeld en geluid is de serie weer van goede kwaliteit. De tussenstukken zien er natuurlijk zeer korrelig uit en allesbehalve mooi, maar dat is nu eenmaal eigen aan de serie. De delen die zich in de huidige tijd afspelen zijn dan weer zeer scherp, mooi gefilmd en hebben zelfs een bijna artistieke inslag bij tijd en wijl. Ook het geluid is deftig, maar niet echt bijzonder.

Qua extra’s krijgen we enkele verwijderde scenes, outtakes, en twee featurettes; “A Case for War” en “The Evolution of Patty Hewes”. In de eerste geven cast & crew wat meer achtergrond over de verhaallijn en personages in seizoen 4, terwijl de laatste Glenn Close de kans geeft om 7 minuten lang haar eigen personage van Patty Hewes verder te ontleden.

box-damagess4

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Sony Pictures
tags: , ,


Leave a Reply