gaming sinds 1997

Day of the Dead (2008)

Het kleine stadje Leadville in Colorado is besmet met een virus wanneer het leger besluit om er een quarantine oefening te houden. Wanneer plots mensen beginnen te muteren in vleesetende zombies wordt het al snel duidelijk dat er van een oefening totaal geen sprake is en dat dit “the real deal” is en dat de soldaten proberen om een mislukt experiment binnen de perken te houden.

Een groepje overlevenden onder de leiding van korporaal Sarah Bowman proberen te ontsnappen maar wanneer ze realiseren dat ook de soldaten geïnfecteerd zijn wordt het duidelijk dat er geen manier om weg te geraken is…

Day of the Dead is de tweede remake van een George A. Romero film die we in de laatste paar jaren voorgeschoteld krijgen met Dawn of the Dead uit 2004 als eerste. Die was op zich redelijk goed en het is dan ook spijtig om de man zijn werk zo vernacheld te zien worden met dit misbaksel.

Day of the Dead is een simplistische film met enkele idiote plotwendingen (vegetarische zombie iemand?) en redelijk slecht acteerwerk. Het grote publiek verwacht zowiezo niet veel van dit soort films maar fans van het genre (en zeker Romero fans) zullen zwaar teleurgesteld zijn wanneer ze deze remake zien.

Ving Rhames had nog de man van de dag kunnen zijn die het geheel nog een beetje redt maar zijn rol duurt ongeveer 15 minuten dus hier moet je ook al niet op hopen. Neen, deze remake van Day of the Dead is een om snel te vergeten

Onze Score:
4.0

geplaatst in: BLU, Dutch Filmworks, Reviews
tags:


Leave a Reply