gaming sinds 1997

De Plaag der Fanboys

De Xbox 360 staat reeds in vele huiskamers te pronken, de Wii komt eraan en de PlayStation 3 zullen we normaal gezien binnen enkele maanden ook in de winkelrekken zien liggen. Met andere woorden: de consolegamers staan aan het begin van wat weer een prachtige tijd moet worden. De medaille heeft natuurlijk ook een keerzijde, met name de prijzen van al dit lekkers en natuurlijk ook… het fanboyisme! En net over dat gal der internet wil ik het vandaag even met u hebben.

Wat is een fanboy?

Eigenlijk zijn we allemaal een beetje een fanboy.

“Ik een fanboy?”. Inderdaad, ook jij bent hoogstwaarschijnlijk een fanboy. Waarom? Welja, we hebben allemaal wel een voorkeur, niet? Dat maakt van u per definitie een fanboy. Het verschil zit hem echter in de manier van aanpakken. Je hebt de gewone gamers met een gezonde voorkeur, daarnaast heb je de “hardcore fanboys”, en persoonlijk vind ik het tijd dat we die marginalen hun recht op vrije meningsuiting afnemen en een publieke castratie toedienen.

Conservatievelingen als de Taliban (die achtergestelde grotbewoners) gaven ons reeds het goede voorbeeld met onder andere openbare lijfstraffen. Laten we dergelijke lijfstraffen vanaf nu dan ook toepassen op fanboys allerhande… Het internetterrorisme heeft nu wel lang genoeg geduurd!

De gewone gamers zijn bereid hun keuze te beargumenteren en te discussiëren op een volwassen manier. Ze zien ook de minpunten van zijn of haar geliefd platform en hebben geen oogkleppen op.

De fanboys daarentegen zijn voor gamers een even grote plaag als “jumpers” dat zijn voor mensen die graag uitgaan. Jumpers zijn trouwens Ronny’s met een prachtige outfit van Bikkembergs, die langlaufachtige bewegingen maken op de beenharde bassen van “Tuning Beats nr. 84”, terwijl hun blonde dellen tongen draaien en hun obligate getunede auto staat te pruttelen voor de deur.

Zij zijn met andere woorden “de harde kern”, ofte, zij die terecht het label “fanboy” meekrijgen. Als je op een forum komt met een meerderheid van fatsoenlijke gamers, dan kan je soms deelnemen aan prachtige discussies met terechte opmerkingen van verscheidene standpunten. Wanneer fanboys dit proberen ziet het er echter iets als volgt uit:

Wii: “Kiddy!” “Slechte graphics!”
PlayStation 3: “Pure rip-off!” “Te duur!” “Veel te late launch!” “Slechte line-up!”
Xbox 360: “Het is van Microsoft!” “Te vroeg gelauncht!”
(Fanboys zullen deze punten overigens vergezellen van de nodige smileys, uitroeptekens en internetslang als lol, rofl, noob, etc.)

Dit is natuurlijk enkel de meest voorkomende zever waar we allemaal dagelijks mee in contact komen. Niet alleen consoles zijn hier het slachtoffer van, ook uitgevers (EA is bijvoorbeeld een populair slachtoffer: “Kutgame want het is weer van EA!”) en games worden niet gespaard (Counter-Strike, Halo, …).

Indien u zichzelf zou herkennen in bovenstaand patroon: haal een hamer en sla uw router kapot, u verziekt het internet. Gelieve uzelf er ook enkele keren mee op willekeurige plaatsten te slaan, wij zullen u dankbaar zijn.

Wat heb je er in godsnaam aan om een andere console zwart te maken? Komt dit door een gebrek aan liefde en affectie? Of misschien door een gevoel van onzekerheid dat je veel parten speelt in het echte leven, buiten die veilig grip van de controller? Maak je geen zorgen, ooit ontmoet je een ongelooflijk wanhopig meisje dat zelfs jou aantrekkelijk vindt!

Maar verdomme, val ons niet lastig met je persoonlijke problemen, daar hebben we psychiaters, en tegenwoordig zelf politiekers voor. Deze laatste delen nu toch overal flyers uit waarin staat dat ze naar iedereens problemen luisteren. Gelieve dan ook op hun schouder uit te huilen.

Ik moet er spijtig genoeg wel bij vermelden dat uitgevers en producenten dat gedrag de laatste tijd zelf in de hand werken. De onzin die Sony, Microsoft en Nintendo de afgelopen maanden hebben uitgekraamd, je houdt het niet meer voor mogelijk. Ze hebben nochtans een voorbeeldrol. Het is natuurlijk logisch dat ze willen dat hun console het beste zal verkopen, maar moeten ze daarom continu staan roepen dat ze de grootste hebben en dat die van de concurrentie scheef groeien of schurft ontwikkelen? De PR-mensen van deze firma’s geven de fanboys de pap in de mond en ze worden er nog voor betaald ook. Waar gaan we naartoe? Denk toch aan de kinderen!

Zoals ik al zei, we hebben allemaal wel een voorkeur en daar is niets mis mee. Persoonlijk gaat mijn voorkeur naar een brunette met een mooie C-cup, maar dat wil niet zeggen dat ik op fora ga posten dat A-cups enkel terug te vinden zijn op 7-jarigen en D-cups gaan hangen als twee extra broekzakken. Neen, want ik vind persoonlijk dat ik tot de categorie behoor die openstaat voor discussie en daarom vrouwelijke lezeressen die niet aan mijn voorkeur voldoen, toch uitnodig om mij persoonlijk te overtuigen van hun “platform” ;).


geplaatst in: Specials
tags:


Leave a Reply