gaming sinds 1997

PlayStation 4 wordt aangekondigd in 19 dagen

ps4

Het is zover, de volgende generatie consoles gaat binnenkort pas helemaal van start! Na een soort schijnbeweging van Sony waarin ze lieten verstaan dat Microsoft gerust eerst mocht komen met de derde Xbox, hebben ze nu officieel laten weten dat we op 20 februari alles te horen krijgen over de PlayStation 4.

De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen, vooral omdat het betekent dat de console nog dit jaar op de markt zou komen. Edge heeft echter al een bericht geplaatst waarin te lezen staat dat de PS4 in 2013 zowel in Japan als de U.S. zal te koop zijn, maar dat wij in Europa nog een paar maand langer zouden moeten wachten. Dit omwille van de complexere situatie in Europa, met zijn vele talen, landen, wetten en gebruiken. An sich niet zo verrassend, want ook de PlayStation 3 kregen wij een vijftal maand later te spelen dan de andere regio’s.

Er wordt ook uit verschillende bronnen bericht dat de DualShock 3 een mini touchpad zou krijgen waar je nu nog de PS buttons en de Select en Start knopjes vindt. Denk daarbij aan iets zoals je op de achterkant van de Vita terugvindt. Ook zal je via een extra “Deel”-knop heel snel screenshots en video’s kunnen maken en daarna delen op de nodige sociale netwerken. Om dat te vereenvoudigen zal de console sowieso altijd de laatste vijftien seconden gameplay opnemen. Handig voor als je een stunt uithaalt in Call of Duty lijkt me.

Er viel ook nog meer nieuws te rapen wat betreft het geheugen van de Orbis – de werknaam van de PS4. De Orbis heeft momenteel 4 gb DDR5 RAM, maar dat zou worden opgedreven naar 8 gb, evenveel als bij de Durango, wat dan weer de codenaam voor de nieuwe Xbox is. Andere bronnen vinden het gerucht over de verdubbeling van het geheugen weinig waarschijnlijk.

Ongetwijfeld weten we veel meer op 20 februari! Ondertussen kan je nog een teaser bekijken die Sony gebruikt om ons warm te maken voor hun nieuwe console!


geplaatst in: Nieuws, PS3, Sony, Sony Entertainment, Trailers
tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply