gaming sinds 1997

De Tien: Games die we op E3 willen zien

De belangrijkste dagen in de wereld van gaming staan om de hoek, namelijk de drie daagse Electronic Entertainment Expo of kortweg E3 in het zwoele Los Angeles. Zoals ieder jaar zijn onze verwachtingen hoog gespannen en hopen we veel nieuwe aankondigingen te horen. Daarom heb ik mijn oren even bij de redactie te horen gelegd en ben ik zo te weten gekomen van welke games ze het meest verwachten te zien of eventueel te spelen. De tien meest uitverkoren titels kan je hieronder in een willekeurige volgorde raadplegen.

Gears of War 3
De verrassing van Cliffy B enkele weken terug. Alhoewel nog steeds weinig bekend is over het verhaal hopen we dat er meer uitleg volgt op E3. Waar we wel al zeker van zijn is een 4-speler co-op mode, nieuwe wapens en nog meer Locust hordes die we maar al te graag ontleden met onze kettingzaag.

Portal 2
Portal zag in 2007 het daglicht in The Orange Box compilatie van Valve. Ik weet nog goed dat ik het doosje vast had en het lijstje met games doornam:
– Half-Life 2: heb ik al, maar blijft goed.
– Half-Life 2 Episodes: cool die zijn nieuw voor mij.
– Counter-Strike: Source: al uren aan verspeeld, maar waarom niet nog eens?
– Team Fortress 2: yes! Eindelijk een vervolg na Team Fortress Classic.
– En dan als laatste Portal. Wat?! Juist ja, Portal.

Na het installeren was ik echter meteen verkocht aan de gameplay, de mysterieuze verhaallijn, de typische Valve humor en het sarcasme van GlaDOS. Het enige nadeel was een te korte levensduur en een afwezige multiplayer mode. Valve zet dit euvel nu recht met een vervolg dat langer is en co-op portaal-makend-plezier voorschotelt. Wij hopen alvast op iets groots!

Batman: Arkham Asylum 2
Batman had geen al te goede reputatie als het neerkwam op videogames. Toch waagde Rocksteady zich aan een game over de Dark Knight. Naarmate de ontwikkeling van Batman: Arkham Asylum vorderde kreeg de game meer aandacht van de pers. Het resulteerde in een onverwachte topper van formaat, waardoor onze verwachtingen voor de tweede titel hoog gespannen zijn.

LittleBigPlanet 2
Play, Create and Share, het “nieuwe” genre geïntroduceerd door Media Molecule was een onverwacht succes. Hoewel velen Sackboy in het begin zagen als een kinderachtig figuurtje werd hij toch verantwoordelijk voor de geboorte van een heuse online community die maar liefst meer dan twee miljoen levels wist te creëren. Het vervolg gaat verder op dit elan, maar introduceert meer werktuigen, NPC’s, aanpasbare HUD’s en nog meer items. Ditmaal noemt de ontwikkelaar het niet langer een platformer, maar een platform voor games. We zijn dan ook sterk benieuwd hoe men zoveel vrijheid wil creëren en toch de game toegankelijk wil houden voor het grote publiek.

Motion tech: Natal & Move
Bewegingstechnologie: Nintendo vond het gat in de markt en nu springen ook de andere consolebouwers – misschien wat laat – op de kar. Hoewel al dat bewegen niet aan mij besteed is ben ik er toch benieuwd naar. Hoe precies is de besturing? Welke software (en bij voorkeur geen partygames) zal men op de markt gooien? En hoeveel bedraagt de prijs nu feitelijk van die gadgets? Tevens ben ik sterk benieuwd naar Milo, het digitale zoontje dat je naar eigen behoeften kan opkweken. Blijft het bij een droom van Molyneux of kan hij het werkelijk waarmaken!

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier
Het laatste deel in de Ghost Recon serie, Advanced Warfighter 2, werd goed onthaald door zowel de pers als fans van team-based tactische shooters. Future Soldier bouwt verder op de gecreëerde franchise, maar neemt je mee naar de nabije toekomst waar beter getrainde en sterkere soldaten het opnemen tegen de vele slechteriken in de wereld. De technologie waarmee je in de game wordt geconfronteerd is trouwens niet uit de duim gezogen, maar wel degelijk gebaseerd op hedendaags militair onderzoek. Toekomstig realisme ten top!

Killzone 3
Nog een recent aangekondigd vervolg is Killzone 3. Guerrilla Games bracht ons een spectaculaire hit als we spreken over de tweede game, maar belooft nu nog meer in de vorm jet packs, levels waar de oppervlakte 10 keer zoveel bedraagt, nieuwe wapens onder de naam ‘Portable weapons of mass destruction’ (daar wil ik de trekker wel eens van overhalen) en nieuwe locaties die je kan verkennen met de welgekende gameplay. We hopen echter op bevestiging van de recente geruchten over een vier speler co-op mode en uiteraard hoe men de voertuigen in online mode wil implementeren. Oh ja, hands-on tijd willen we ook!

Bulletstorm
People Can Fly, ontwikkelaar van Painkiller en in de rangen van Epic opgenomen, brengt ons een FPS waarbij de adrenaline door je aders wordt gepompt. Geen tactische shooter, maar eentje waar snelheid en het combineren van wapengebruik leidt tot een monsterscore. Een schot in iemand zijn kruis om hem daarna met een schop tegen zijn hoofd richting een gigantische cactus te laten vliegen of met een overvloed aan kogels iemand doorzeven tot er enkel nog wat beenderen overblijven? Het kan allemaal en hoe zieker je verbeelding des te hoger je score. Overkill!

The Last Guardian
Een titel van Team ICO moet je gewoon gespeeld hebben; ICO en Shadow of the Colossus waren werkelijk meesterwerkjes. Geen wonder dus dat hun nieuwste titel voor PlayStation 3, The Last Guardion, op heel wat anticipatie kan rekenen. Veel is er echter nog niet geweten buiten het feit dat een relatie tussen een jongen en zijn beest Trico centraal staat. Samen lossen ze puzzels op, helpen ze elkaar bij obstakels of verweren ze zich tegen vijanden. Hopelijk doorbreekt Sony de stilte die er al hangt sedert E3 verleden jaar rond deze titel.

Crysis 2
De eerste titel van Crytek was een technisch meesterwerk en zijn tijd ver vooruit. Nu schroeft de ontwikkelaar zijn uitdaging nog wat op door het origineel te willen overtreffen met nog betere graphics dan wat we vandaag gewend zijn en een robuustere engine. Het is trouwens de eerste zijstap van Crytek in de wereld van consoles, aangezien zowel Crysis 2 voor PS3 als Xbox 360 verschijnt. Er zijn momenteel beelden waarop men suggereert dat beide consoles er even goed uitzien en spelen als hun PC tegenhanger. Hopelijk kan Crytek hun woorden waarmaken tijdens wat hands-on tijd met Crysis 2.

gerelateerd spel: Crysis 2
geplaatst in: Microsoft, Sony Entertainment, Specials, Ubisoft, Warner
tags: ,


Leave a Reply