gaming sinds 1997

De Vita is ondertussen 2,2 miljoen keer verkocht

Sony heeft bekendgemaakt dat ze sinds de lancering van de PlayStation Vita, de opvolger voor de PSP, wereldwijd zo’n 2,2 miljoen exemplaren hebben verkocht. Het cijfer tikte af op 30 juni, wat betekent dat er in mei en juni ongeveer 200.000 stuks per maand werden verkocht.

Die laatste twee maanden waren dus niet erg bijzonder te noemen. Wel is er goeie hoop voor de Vita die op Gamescom toch sterk uit de hoek kwam met bijvoorbeeld Tearaway van de makers van LittleBigPlanet en het nieuwe Killzone: Mercenary. Ook Assassin’s Creed: Liberation en Call of Duty Black Ops: Declassified moeten wat volk lokken door de bekende reeksen naar het handheld platform te brengen.

Ter vergelijking, de Nintendo 3DS had een goeie 1,4 miljoen meer exemplaren verkocht enkele dagen na de lancering in de U.S. en dus nog voor de prijsdaling die snel kwam. Duimen dus maar dat de verkopen aanzwengelen binnenkort want Sony liet recent ook nog weten dat ze problemen hebben om meer third party ontwikkelaars te overtuigen om voor de Vita te ontwikkelen. Met tegenvallende verkoopsresultaten zullen ze die trend moeilijk kunnen ombuigen.

gerelateerd spel: Tearaway
geplaatst in: Nieuws, PSVita, Sony Entertainment
tags: , , , ,


Leave a Reply