gaming sinds 1997

Dead in Tombstone

deadintombstoneEen groep outlaws onder de leiding van Guerrero Hernandez (Danny Trejo) en zijn halfbroer Red Cavanaugh (Anthony Michael Hall) krijgt lucht van een klein dorp waar een dispuut is rondom een goudader waardoor een grote hoeveelheid van het kostbare erts in het kantoor van de lokale sheriff ligt te wachten totdat het getransporteerd kan worden. Met zijn zevenen besluiten ze het dorp te overvallen en het goud te bemachtigen maar na een geslaagde aanval waarbij de sheriff gedood wordt bedenkt Red dat het misschien tijd wordt om te settelen en de macht over te nemen in het dorp.

Guerrero vindt dit allesbehalve een goed idee maar Red en de rest van de bende keren zich tegen hem en met enkele kogels in zijn bast wordt hij naar het hiernamaals gestuurd wat in zijn geval de hel betekent. Daar komt hij oog in oog te staan met de Duivel (Mickey Rourke) die hem de kans geeft om zijn leven terug te winnen. Al wat hij daarvoor moet doen is terugkeren naar het dorpje Tombstone waar Red en zijn mannen ondertussen de plak zwaait en al zijn vroegere bendeleden over de kling jagen. Klein detail: hij krijgt slechts 24 uur de tijd én hij moet in die tijdsperiode hen allemaal doden, anders gaat de deal niet door…

Mickey Rourke als de Duivel, Danny Trejo als een biddende op wraak beluste demon die terugkeert uit de dood, en Anthony Michael Hall (Dead Zone, The Dark Knight) als de leider van een bende outaws die de macht overgenomen heeft in het legendarische westernstadje Tombstone. Het klinkt als iets dat uit het brein van Robert Rodriguez of Quentin Tarantino zou kunnen komen en na het zien van deze film wordt het plots weer duidelijk dat je effectief een Tarantino of een Rodriguez nodig hebt om zulk een film deftig in beeld te krijgen, en geen Roel Reiné die eerder al de minder geslaagde Death Race 2 en 3 afleverde.

Dead in Tombstone begint al met een redelijk onnozel gegeven; De duivel die een deal maakt waarbij Danny Trejo zijn bendeleden in 24 uur moet afmaken zodat ze naar de hel gestuurd zouden worden. Nadenken mag bij deze film duidelijk niet want anders zou je je afvragen wat het nut hiervan is want uiteindelijk komen ze toch wel in de hel. Heeft de duivel geen geduld meer omdat er teveel brave mensen rondlopen? Het lijkt wel zo want de “hel” lijkt in de film wel héél leeg… “Ach”, denk je dan, “het is een B-film dus niet teveel nadenken en gewoon genieten van wat er voorbij komt op het scherm!”. Spijtig genoeg is dat ook al niet veel soeps.

Het ene cliché na het andere, onnozele one-liners zonder enige impact, acteerwerk dat dat van de gemiddelde Amerikaanse soap niet overstijgt, en actie die ook al niet te fantastisch in beeld gebracht wordt. Dina Meyer kan nog even soelaas brengen als de sexy ex-vrouw van de vermoorde lokale sheriff, maar dat effect wordt heel snel gecounterd door Anthony Michael Hall die het misschien wel leuk vindt om eens een slechterik te spelen maar hier duidelijk geen talent voor heeft en dan ook totaal ongeloofwaardig overkomt. Hopen dat Mickey Rourke of Danny Trejo het niveau dan toch wat omhoog kunnen brengen? Nope, ook geen geluk hier! Rourke speelt als een vadsige robot en Trejo loopt rond als een hyperkinetische dwerg in te grote kleren. Wat Dead in Tombstone vooral duidelijk maakt is dat beide acteurs zonder deftige regie geen meerwaarde kunnen bieden aan een film.

Na de trailer hadden we hoge verwachtingen voor Dead in Tombstone. Een geschifte horrorversie van Pale Rider (uit 1985 met Clint Eastwood) met enkele zogenaamde topacteurs in de meest legendarische stad uit het Wilde Westen kan toch niet slecht zijn? Jawel dus…

De beeld- en geluidskwaliteit op deze Blu-ray zijn goed en we hebben geen specifieke technische problemen opgemerkt. Dat gezegd zijnde willen we wel even melden dat de scenes in de hel er echt niet uitzien en al te duidelijk gemanipuleerd zijn en overgoten met de nodige amateuristische CGI.

De extra’s bevatten verwijderde scenes, een Making Of en enkele features omtrent de regisseur, de visuele effecten en de actiescènes, maar eerlijk gezegd heb je na het bekijken van de film niet echt nog zin om meer informatie te krijgen over hoe men deze prul gemaakt heeft.

box-deadintombstone

Onze Score:
4.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply