gaming sinds 1997

Deadly Creatures

Schorpioenen en spinnen. Iets zegt me dat de dames, kids en tantes met een Wii niet onmiddellijk staan te popelen om deze afzichtelijke diertjes te besturen in Deadly Creatures. Een spel dan voor de hardcore gamers of de liefhebbers van ongedierte onder ons?

Niet echt, want zelfs wie op het eerste gezicht niks te maken wil hebben met iets op acht poten of met een angel op zijn rug, kan plezier beleven aan dit avontuur. Wellicht is het om de toegankelijkheid van de titel net dat beetje te verhogen dat Billy Bob Thornton en Dennis Hopper werden gevraagd om het stemmenwerk te doen. Dat doen ze overigens voorbeeldig.

Terwijl je in de huid kruipt van afwisselend een tarantula en een schorpioen volg je immers ook het verhaal van twee mannen die op zoek gaan naar een schat. Met stukjes krijg je hun conversaties te horen waardoor er een extra laagje bovenop de gameplay wordt gelegd. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat de game erg lineair is, maar dat gaat gelukkig nooit storen.

Zelf verken je vooral plaatsen waar je als klein gebroed pleegt te leven. Denk daarbij aan woestijnen, grotten en gangetjes, een nest en door mensen gebouwde plaatsen zoals een benzinestation. Voor een Wii-game ziet alles er best goed uit, met bovendien realistische graphics die een verademing vormen tussen alle levendige kleurtjes op de console. Wie bang is van spinnen zal daardoor waarschijnlijk eventjes huiveren als hij of zij de eerste keer de diertjes rond ziet schuifelen met mooie, levensechte animaties.

Ook de geluidjes zijn perfect en een enkele keer zal je een rilling langs je ruggegraat niet kunnen onderdrukken. Vooral wanneer je nog maar ‘s een vies beestje moet afmaken (je middagmaal, weet je wel) en die schreeuwt alsof zijn vuige leventje ervan afhangt.

Vechten doe je overigens op twee manieren. Met de spin moet je vooral je web gebruiken om tegenstanders te verlammen, terwijl de schorpioen het moet hebben van zijn klauwen en giftige angel. De controls voelen lekker aan en je krijgt echt het gevoel dat je een klein, maar gevaarlijk, dier bent dat moet overleven in een onherbergzaam gebied waar ratten, slangen, over-sized sprinkhanen en ander gespuis je even graag willen opeten als omgekeerd. Er zijn zelfs bossfights die stuk voor stuk zorgen voor spannende gevechten op leven en dood. Vooral leuk vond ik het spelen met de tarantula omdat die toch net iets vernieuwender aanvoelde, ondermeer omdat je er ondersteboven mee kan lopen en op een meer meeslepende manier doorheen de vele omgevingen kan schuifelen.

Deadly Creatures is een eenvoudig avontuur dat heel goed zijn beperkte sterktes uitspeelt. Het spelen met een spin en een schorpioen voelt heel fris aan, en de creepy-factor geeft iets extra aan de gameplay die voor de rest weinig vernieuwend is. Geslaagd zijn de originele situaties en settings waarin je verwikkeld raakt, hier en daar verweven met het verhaal dat rond je wordt afgewikkeld en op het einde een interessante wending krijgt. Een licht verteerbaar game dus, en een kleine aanrader voor wie ‘s wat anders wil. Of gewoon zijn ma wil lastig vallen met grote spinnen op tv!

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Deadly Creatures
geplaatst in: Reviews, THQ, Wii
tags: ,


Leave a Reply