gaming sinds 1997

Destroy All Humans! 2

Nadat je tien jaar geleden de Aarde hebt veroverd, ben je zoals op elke normale werkdag aanwezig in het Witte Huis. Je weet dat je als president de machtigste man op Aarde bent en je weet ook dat ergens in de ruimte je moederschip alles onder controle houdt. Tot op de dag dat een of andere vermaledijde figuur het in zijn hoofd haalt er enkele raketten op af te vuren. Blijkbaar weet iemand af van je bestaan…

Tjah, het zal je maar overkomen. Gelukkig heeft je baas, tevens ook het meesterbrein achter de hele operatie, nog net de tijd gevonden om zichzelf te kopiëren. Hij geeft je de opdracht om onmiddellijk uit te zoeken wie achter de aanslag zit. Het slechte nieuws is echter dat samen met het moedership ook je wapens en je vliegende schotel zijn verdwenen. Je gaat dan maar op pad om ze te zoeken.

Gelukkig kan je op zulke momenten altijd vertrouwen op je zapper. Dit is nog maar het eerste van de vele knotsgekke wapens die je uiteindelijk aan je arsenaal zal toevoegen. En dat arsenaal zal je zeker en vast kunnen gebruiken, want wie zegt dat de sixties een periode waren van ‘love, peace & happiness’ is zeker geen alien. Onze arme Cryptosporidium krijgt zelfs op bepaalde momenten een volledig leger achter zich aan. Gelukkig kan je de strijd wat meer in balans brengen door je wapens te versterken met wat furotechcellen, die her en der te vinden zijn, of die je kan verdienen zijn door missies succesvol af te ronden.

De stad waar je begint is gebaseerd op het San Fransisco van die tijd. Overal zie je dus hippies rondlummelen, die wel een of meerdere geestverruimde middelen in hun hoofd hebben rondzweven. Ook jij zal daar kunnen rondzweven aangezien je nu niet meer beroep hoeft te doen op een hologram om je te vermommen, maar je in het lichaam van een voorbijganger kan kruipen om het volledig te controleren.

Natuurlijk slaan omstaanders alarm indien ze een klein grijs mannetje in het hoofd van hun medemens zien kruipen. Maar het zouden de sixties niet zijn mocht daar geen oplossing voor te vinden zijn. Crypto kan naast telekinese namelijk nog andere dingen met z’n brein. Een daarvan is het verkondigen van ‘free love’. Wanneer je succesvol de vrije liefde predikt, zullen alle omstaanders al hun zorgen vergeten en lekker beginnen swingen op een hippe tune. Je kan ook in de huid van een politieman kruipen en dan jezelf wat rust gunnen en de zoektocht naar de grijze alien afblazen.

Maar terug naar de hoofdzaak nu, het vernietigen van alle mensenwezens. De manier waarop dit alles voorgesteld wordt is redelijk mooi. Akkoord, de voetgangers lijken allemaal tweelingsbroers en -zussen te zijn van elkaar en de boezem van je hulpje Natalya heeft een beetje last van een vierkantscomplex, maar voor de rest is alles dik in orde. De explosies leveren met momenten zelfs heel fraaie beelden.

Ook het geluid is best te pruimen, en vooral dan de uiterst goede voice-acting en eindeloze stroom aan grappige opmerkingen die je gedurende het spel te horen krijgt. Het moet wel gezegd worden dat sommige jingles na een tijd repetitief beginnen over te komen.

Het sterke punt van de vorige Destroy All Humans!, namelijk de humor, is zeker en vast terug van de partij. Hoewel die regelmatig pikant is, wordt er nooit over de schreef gegaan, zodat het ethisch verantwoord blijft om kinderen dit te laten spelen. Iets wat ze zeker zullen willen en aangezien de Furon, het ras waartoe Cryptosporidium toe behoort, zichzelf kan klonen, zal je nooit een ‘game over’-scherm te zien krijgen.

Verder valt er niet zo veel aan te merken op dit spel. Behalve dan misschien de missies in je schotel. De UFO’s lijken eerder gebouwd in een Russische Lada-fabriek, dan door een stelletje superintelligente buitenaardse wezens die onze aarde willen veroveren. De omgevingen zijn erg gevarieerd, van het Engelse Albion tot het ondergesneeuwde Tunguska in Siberie.

Destroy All Humans! 2 is wat het is: een grappige, luchtige third-person shooter die zichzelf totaal niet au sérieux neemt. Ondanks enkele kleine minpunten is dit een spel waar je toch ettelijke uren plezier zal aan beleven, want naast de verhaallijn zijn er nog tal van zijmissies te volbrengen.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Destroy All Humans! 2
geplaatst in: PS2, Reviews, THQ
tags: , ,


Leave a Reply