gaming sinds 1997

Doomsday

Wanneer het Reaper virus schoon huishouden doet in Schotland besluit de Britse regering om verdere infectie te stoppen heel Schotland in quarantine te zetten en te doen alsof achter de opgetrokken muren niets bestaat. De lokale bevolking wordt aan zijn lot overgelaten wat ongeveer neerkomt op een zekere dood.

Jaren later steekt plots het Reaper virus zijn kop weer op en wel in hartje Londen. Om totale chaos en ontreddering te voorkomen wordt Eden Sinclair erop uit gestuurd om naar Schotland te gaan en een geneesmiddel terug te brengen. Immers, de laatste man die werkte aan een middel was Dr. Marcus Kane en gezien het feit dat er overlevenden blijken te zijn lijkt het wel dat hij zijn werk heeft kunnen afmaken. Schotland is echter door de afzondering een bar land geworden waar de overlevenden herleid zijn tot een boeltje ongeregeld dat amper nog het woord “beschaving” kent.

Men neme Escape from New York, verandert Snake Plissken in een vrouwelijk karakter dat lijkt op een kruising tussen Alice van Resident Evil en Selene van Underworld, en voegt er een snuifje Mad Max aan toe. Wat krijg je dan? Een redelijk slap afkooksel van alle voornoemde films en dat is dan ook wat Doomsday geworden is.

Het verhaal is simplistisch maar aangezien we dat al gewoon zijn van dit soort aktiefilms is dat op zich nog geen probleem. Het feit echter dat Schotland plots ingedeeld lijkt te zijn tussen een groep punkers en een bende mensen die teruggegaan zijn naar de middeleeuwen (inclusief kasteel, paarden en zwaarden) is zo ongeloofwaardig dat de spanning al snel afneemt. Verder heb je dan nog het feit dat ondanks quarantine men toch nog na 30 jaar voldoende benzine lijkt te hebben (behalve de ridders dan) en een Bentley gaat volgens mij na evenveel tijd niet splinternieuw lijken, ook al heeft hij heel die tijd in een container gestaan.

Dit zijn maar enkel van de opvallendste onregelmatigheden in de film en gecombineerd met het enorm oppervlakkige karakter van zowel de film als de karakters, alsook het totaal gebrek aan atmosfeer maken dat Doomsday snel vergeten zal worden.

Ben je op zoek naar een no-brains-needed aktiefilm en irriteer je je niet te snel aan fouten in de plot of geloofwaardigheid, dan kan Doomsday je wel wat plezier bezorgen, maar voor de rest van de mensheid zou ik voorstellen om deze toch maar links te laten liggen

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply