gaming sinds 1997

DragonBall Z: Infinite World

Iedereen heeft ooit wel eens gehoord van Dragonball Z, de animatiereeks waarin ledematen spontaan terug aangroeien en laserstralen ontspruiten uit alle mogelijke plekken van het lichaam. Bandai en Atari proberen met DragonBall Z: Infinite World alvast het beste van de hele Budokai en Tenkaichi reeks naar boven te brengen. Is het mogelijk om een reeds uitgemolken koe nog meer uit te melken, of stopt het hier?

Zowat iedere Millennial, uitgezonderd enkele meisjes en rotsbewoners, heeft ooit wel eens gehoord van of gekeken naar Dragonball Z. Van deze bekendheid werd dan ook gretig gebruik gemaakt om reeds verschillende games uit te brengen die altijd ongeveer hetzelfde concept brengen. DragonBall Z: Infinite World is hier spijtig genoeg dan ook geen uitzondering op, al bevat het spel wel enkele leuke elementen.

Zo is er de story mode waarin je verschillende opdrachten moet volbrengen, gaande van het vangen van een aapje tot het verslaan van Frieza en co. De ene opdracht is al wat frustrerender dan de andere, maar algemeen vallen deze best mee. De missies worden eveneens onderbroken door tussenfilmpjes, die ongeveer hetzelfde verhaal weergeven als die van de vroegere reeks op televisie. Nostalgie alom dus.

De cartoonachtige stijl van het spel is best wel mooi, en past natuurlijk bij een game als dit, maar grafisch hebben ze spijtig genoeg niet de moeite gedaan om het spel een echte opblinkbeurt te geven. Dit is vooral frustrerend als je op een klein scherm speelt en de korrelige omgeving ervoor zorgt dat je erg weinig kan zien.

Algemeen zijn er in dit spel zo’n 40 personages vrij te spelen, die nog eens een keer of 100 kunnnen “samensmelten” met elkaar. Verder brengt het spel niet echt grote veranderingen teweeg, aangezien we alles reeds in de vorige reeksen gezien hebben. Het gaat dan om de training room, de shop waar je nieuwe krachten kan kopen, etc.

DragonBall Z: Infinite World blaast je niet van de toren met een hoop nieuwigheden, maar is toch een leuke aanwinst voor fans die niet alle games van de Budokai en Tenkaichi reeks willen kopen.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Dragon Ball Z: Infinite World
geplaatst in: NamcoBandai, PS2, Reviews
tags: ,


Leave a Reply