gaming sinds 1997

Drome Racers

Drome Racers is na “Lego Racers” (wat een klein succes werd) het tweede rijspel onder het lego-vaandel. Onze gele mannetjes kruipen dus opnieuw achter hun plastieken stuurtje om nog meer namaakrubber te verbranden. Het zou bijgevolg al een innoverend en spannend spel moeten zijn.

Het jaar is 2015, we leven in een snelle wereld en iedereen is continu op zoek naar nieuwe vormen van vermaak, hoe gekker, hoe beter. De bevolking van Lego-land (om het zo maar even te noemen) kwam uiteindelijk op de proppen met het idee van “Drome”, een geheel nieuwe vorm van entertainment. De beste raceteams nemen het hierin op tegen elkaar in de meest gewaagde en extreme raceparcours aller tijden. Je kunt het live volgen op TV of op Internet, of er zelf aan deelnemen. Natuurlijk kies jij als actieveling voor deze laatste optie.

Je naam is Max Axel en je zit in het Nitro-Team. Eens gestart in de Carrière-modus, krijg je hulp en tips om je op je gemak te stellen. Deze krijg je van Shican, Slot en Rocket, niet echt originele namen, maar het spel is toch gericht aan kinderen. Shicane is je hoofdmonteur en moet alle auto’s tijdig raceklaar presenteren. Slot is de gegevensanalyst van het Nitro-team en houdt alle tussenstanden bij. Via hem kun je een spel opslaan of laden, als je het vriendelijk vraagt tenminste. Je laatste hulpje heet Rocket en is een mysterieuze racegoeroe die in de pits van het Nitro-team rondhangt. Hij voorziet je van nuttige tips en kan je toegang geven tot het trainingsparcours.

De interface van het menu in de garage is mooi verzorgd. Het is ook knap dat Shicane, Slot en Rocket tegen je spreken alsof je er echt bij bent. Vooral Rocket is een coole kerel, tijdens zijn lessen vertelt hij soms zelfs een grapje. Het main menu van dit spel is echter heel pover en simpel, er is een “leuk soort” simpel en “te simpel” soort simpel, als u me begrijpt. :)

Now let’s talk business… Je zou Drome Racers kunnen vergelijken met een mix van Roll Cage en Wipe-out. Beide waren coole games, maar dit lijkt gewoon op een zoveelste ripoff met een lego-twist. Er zijn ook zo van die pijlen op het wegdek waardoor je versnelt, je kan power-ups oppakken en afvuren, alles mag en alles kan. Maar ik krijg zo’n “been there, done that” gevoel, wat niet al te best is bij een nieuw spel. Misschien zijn er enkele lego-fanaten die nog nooit gehoord hebben van the real thing, zij daarentegen zouden deze game wel eens plezant kunnen vinden.

De makers hebben Drome Racers zelfs zoveel veranderd tegenover zijn voorganger (Lego Racers) dat de “lego-feeling” volledig verdwenen is. Ik heb Lego Racers best redelijk lang gespeeld, omdat het zijn eigen stijl en feeling had, wat ik nog in geen enkel racespel was tegengekomen. Maar hier heb je die stijl & feeling helemaal niet meer en dat is wel jammer. De graphics zijn ook OK, zeg maar je standaard OpenGL flower power 3D-effecten. Het geluid is eveneens zo-zo, net als de gameplay. Niet veel over te zeggen eigenlijk.

Het is trouwens ook overduidelijk dat dit spel bedoeld was voor een console(-PS2)-only release, en dat een of andere kerel zei “Hey, laten we het ook uitbrengen op PC”. Dat zou vanalles verklaren: het crappy menu, hoe je 3 initialen moet ingeven als je een record hebt, het typische console-filmpje dat je te zien krijgt bij de start van de Carrière-modus, de 5 controls besturing, beperkte auto’s en parcours, etc.

Dus, als je minderjarig bent en je houdt van lego, hebt nog nooit van Wipe-out of Rollcage gehoord en je hebt dringend een spel nodig voor je PS2, dan raad ik je aan om Drome Racers op zijn minst eens te proberen. Maar ik zou dit spel allerminst aanbevelen aan iemand die een PC bezit, maar geen PS2 …

Onze Score:
5.0
gerelateerd spel: Drome Racers
geplaatst in: PC, Reviews
tags: , ,


Leave a Reply