gaming sinds 1997

Duke Nukem: Manhattan Project

Na meer dan 4 jaar ziet het er naar uit dat Duke Nukem Forever niet al te snel meer zal uitkomen, maar niet getreurd voor de Duke-fans want onlangs bracht Realms3D Duke Nukem Manhattan Project uit. Of is dit maar een magere troost?

Na 10 jaar afwezigheid komt Duke eindelijk terug naar de PC, maar niet in de vorm dat we gehoopt hadden. Duke Nukem Manhattan Project is namelijk geen vervolg op Duke 3D maar eerder een vervolg op Duke Nukem 1 en 2. DNMP is dus een Sidescrolling platformspel. Het is dan ook een budgetspel, het gaat al voor een 30 € over de toonbank, dus kan je eigenlijk niet al te veel verwachten!

Het verhaal is zoals in de meeste platformgames niet veel soeps. Je bent een held maar er komen Aliens af. Raad eens wie er achteraan moet gaan? Neen niet George Bush, jij stupid!

Grafisch is het spel vrij slecht, wanneer het camera-standpunt verandert van sidescrolling zie je al echt de polygonen naar boven komen. Maar okee grafisch is het in orde omdat het simpelweg sidescrolling heel goed meevalt.

Veel is er de gameplay niet te zeggen, het is telkens zoek een sleutel en een babe die je moet gebruiken en schiet ondertussen op alles wat je tegenkomt. Echt vernieuwend voor een platform-spel is deze Duke Nukem niet, de puzzles zijn klassiek net zoals de hindernissen en de eindbazen. Deze eindbazen blijken trouwens hoe verder je vordert hoe gemakkelijker te worden. Het spel is ook vrij gemakkelijk en je moet je niet verbazen dat je na een uurtje spelen al meer dan het eerste deel van de 8 delen hebt uitgespeeld.

Maar de vraag die op ieders lippen ligt is: “What about the one-liners?”. De one-liners waar onze Duke beroemd mee is geworden zitten er ook in. Ze zijn wel niet zo goed en niet zo voltallig aanwezig als in Duke 3D maar je mag weer niet vergeten dat dit een budget-spel is.

Eigenlijk moet het spel meer hebben van nostalgie dan van gameplay zelf, want laten we eerlijk zijn, echte platform spelen zoals vroeger zijn er niet meer, mischien nog een paar op de console, maar volgens mij heeft dit genre afgedaan. Of mischien ben ik er gewoon uitgegroeid…

Het spel valt best mee, al zal je er niet al te lang mee bezig zijn, maar de tijd dat je je ermee bezig houdt is fun. Voor Duke-fans of mensen die een voorliefde voor oude platform-games hebben is dit spel natuurlijk een aanrader. Het spel is op elk vlak voldoende tot goed maar niet echt speciaal. Zou dit spel niet aan de helft van een normaal spel verkocht worden dan had ik het afgeraden.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Duke Nukem: Manhattan Project
geplaatst in: PC, Reviews, Ubisoft
tags: ,


Leave a Reply