gaming sinds 1997

Dungeon Siege II: Broken World

Het gaat hier inderdaad om een uitbreiding van het ondertussen toch wel al oude Dungeon Siege 2 van Microsoft en Gas Powered Games. Toen ik deze expansie in mijn bus kreeg was het eerste dat in mij opkwam: “What the…? Het spel is al zo oud als mijn oma en nu gaan ze er nog snel even een expansie voor ontwikkelen”. Wat ik ook ontdekte was dat het deze keer niet van MS uit was, maar van 2K Games. Gezien het feit dat zij eigenlijk helemaal niets te maken hadden met het origineel werd mijn interesse toch gewekt en ging ik aan de slag met Dungeon Siege II: Broken World.

Een jaar na de release van DS2 komt 2k Games dus op de proppen met een uitbreiding voor de succesvolle RPG van Microsoft en logischerwijze bouwt het verhaal van zo’n expansie verder op dat van de originele game. In Dungeon Siege 2 eindigt het verhaal met het doden van de door en door slechte Valdis waardoor je een mogelijk nog groter kwaad de wereld in stuurt.

Natuurlijk word je er nu wederom op uitgestuurd om dit kwaad terug te zenden naar waar het vandaan kwam. Over deze main quest doe je een dikke 8 uur, als je daar de side quests nog eens bijrekent kom je wellicht als een uiterst maximum aan de beloofde 15 uur gameplay. Misschien wat kort voor een add-on van een RPG? Je zou het eigenlijk eerder kunnen beschouwen als een extra quest in plaats van een extra campagne.

Naast een extra verhaal is er ook een nieuw ras waar je mee kan spelen, en als je Gas Powered Games mag geloven hebben ze dit gedaan na de enorme vraag van de community hier. Meer bepaald kan je nu in de game ook als dwerg door het leven gaan. Jammer genoeg kunnen zij niets meer dan eender welk ander ras in het spel en spelen ze niet anders dan een verkleinde versie van de mensen.

Wat wel een mooie toevoeging blijkt, zijn de 2 nieuwe classes waarbij je kan kiezen tussen de Blood Assassin en de Fist of Stone. De eerste klasse is vooral gericht op het vechten met pijl en boog (het is dan ook de main skill die je nodig hebt om de klasse te kunnen kiezen). Eens je een Blood Assassin bent, zal je al snel merken dat je personage toch wel erg nuttige, nieuwe vaardigheden kan leren.

Zo kan je het bloed van je tegenstanders tot het kookpunt verhitten waardoor ze een toch wel aanzienlijke hoeveelheid van hun leven verliezen over een erg korte periode.

De tweede klasse, Fist of Stone, is in tegenstelling tot de Blood Assassins eerder gericht op melee skills. Zo kan je met wat geluk je vijand immobiliseren en een aardbeving teweeg brengen waardoor verschillende tegenstanders in je directe omgeving schade lijden. Daarnaast is de Fist of Stone ook nog eens gezegend met de vaardigheid om zichzelf te genezen. De vijanden zullen dus genoeg moeite hebben om deze “tank” neer te maaien aangezien hij zichzelf de hele tijd kan regenereren.

In vergelijking met Dungeon Siege 2 biedt deze expansie eigenlijk te weinig vernieuwingen en ‘uitbreidingen’ om er echt een te zijn. Als je een die-hard fan bent van het origineel of van het genre, dan zal je niet teleurgesteld zijn door het nieuwe verhaal en de bijkomende klassen. Ben je geen hardcore Dungeon Sieger, dan is deze Broken World alvast geen reden om het origineel uit het schap te nemen.

Onze Score:
7.0
gerelateerd spel: Dungeon Siege II: Broken World
geplaatst in: 2K Games, PC, Reviews
tags: ,


Leave a Reply