gaming sinds 1997

Earth: Final Conflict – Seizoen 1

In het begin van de 21e eeuw wordt de Aarde bezocht door buitenaardse wezens genaamd Taelons. Ze lijken vreedzaam te zijn, lossen hongersnood op, genezen kanker en doen nog een heleboel ander goeds. Wanneer William Boone’s vrouw gedood wordt in een auto-ongeluk wordt hij gevraagd om tussenpersoon te worden tussen de Taelons en de mensheid. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen zal hij worden geïmplanteerd met een CVI wat hem ongelooflijke krachten zal geven maar wel tegen een prijs: bye bye vrije wil, vanaf nu is je eerste bekommernis het dienen van de Taelons. Boone zit hier niet echt op te wachten maar wanneer de verzetsbeweging hem contacteert en hem verteld dat ze de CVI kunnen aanpassen zodat hij zijn eigen wil behoudt ziet hij zichzelf wel in een ideale plaats om te onderzoeken waarom de Taelons nu eigenlijk naar de Aarde gekomen zijn.

Earth: Final Conflict is gebaseerd op wat notities die Gene Roddenberry achterliet op een servet maar dat wil niet zeggen dat de serie slecht is, verre van. Dit eerste seizoen geeft een goede achtergrond van de situatie en het wordt langzaam maar zeker wel duidelijk dat de Taelons niet gewoon de goeddoeners zijn zoals ze laten uitschijnen. Zoals zovelen hebben ook zij een geheime agenda en na een tijdje begin je te beseffen dat niet alleen de toekomst van de mensheid op het spel staat maar ook die van de Taelons in gevaar is.

De constante spanning tussen de Taelons en de bevrijdingsbeweging is op zich al de moeite om te kijken naar de serie maar vooral de politieke spelletjes en het redelijk goede acteerwerk gecombineerd met de aktie maken dit eerste seizoen zeker een aanrader. Tel daarbij dat Lisa Howard bijna constant rondloopt met een (te klein) lederen vestje dat haar borsten nogal goed doet uitkomen en je hebt meer dan genoeg redenen om naar de winkel te lopen en seizoen 1 aan te schaffen ;)

Onze Score:
6.0

geplaatst in: DVD, Reviews, Universal
tags: ,


Leave a Reply