gaming sinds 1997

Echochrome

Echochrome is een spel voor puzzelaars. Hersenen worden in allerlei kronkels gebogen en je zal meer dan eens met de handen in het haar zitten tijdens het spelen van deze PSP-titel. M.C. Escher, die jullie wel kennen van de ‘onmogelijke’ optische illusies, fungeerde als inspiratiebron voor de 56 levels die je voor de kiezen krijgt.

Het eerste wat ons beviel was echter niet de gameplay, maar de frisse zwart-witte graphics die door hun eenvoud en minimalistisch design perfect de omgevingen op je schermpje toveren en tegelijk een verademing zijn voor wie de buik vol heeft van schreeuwerige of grijze visuals. Je zal overigens die omgevingen bewegen, en niet je mannetje. De bedoeling is om de puzzels te roteren zodat het visueel lijkt dat gaten worden opgevuld, paden boven of onder gaten en sprongen komen te liggen of wegjes elkaar raken. Dit alles om vier zogenaamde ‘echoes’ te verzamelen en natuurlijk de uitgang te bereiken.

Wat handigheid is vereist om die bewegingen correct uit te voeren zodat je personage de af te leggen weg kan nemen (stoppen doet ie enkel als je de game op pauze zet), maar je zal toch vooral moeten nadenken over hoe je de obstakels moet overwinnen. De controls zijn gelukkig goed uitgewerkt, en je kan zaken relatief gemakkelijk laten samenklikken zodat de frustratielevels laag blijven. Let wel op want je zal meer dan eens moeten herbeginnen en je krijgt een tijdslimiet, en dat is de reden waarom diegenen die weinig geduld hebben, dit beter gewoon in de winkelrekken laten liggen.

De puzzels blijven interessant, tenminste voor wie van dit soort stuff houdt, en de bijgeleverde level-editor kan de die-hards een nog langere levensduur bezorgen. Je kan om op te warmen de bestaande levels aanpassen, maar ook gewoon volledig nieuwe uit je creatieve duim zuigen. De editor is krachtig en laat je toe om pareltjes van mappen te maken die je later kan delen met je vrienden. Als je toevallig de PS3-versie van dit game zou kopen (via het PlayStation Network) dan heb je nog meer mogelijkheden om te delen.

Gameplay, graphics, interface hebben we gehad, blijft nog het geluid. Ook dat is snel besproken want naast het geluid van je voetstappen en een vrouwelijke stem zal je niet veel te horen krijgen. Net zoals de grafische stijl past deze aanpak echter perfect bij de gameplay waardoor Echochrome een unieke feel krijgt.

Veel meer kan je uiteindelijk niet over dit game vertellen. Check even de screenshots en hoe hoog je scoort op de ‘ik hou van moeilijk puzzels’-schaal. Slaat deze positief uit, ga dan naar de winkel en koop dit charmante game dat je zonder twijfel heel wat aangename uren zal bezorgen.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Echochrome
geplaatst in: PSP, Reviews, Sony Entertainment
tags: ,


Leave a Reply