gaming sinds 1997

Everybody’s Tennis

Soms zijn er zo van die spellen waar niemand echt veel aandacht aan schenkt, maar die toch de moeite waard zijn. Everybody’s Tennis zou volgens mij wel eens tot die onfortuinlijke games kunnen horen. Lees gerust verder waarom.

Op het eerste zicht ziet Everybody’s Tennis er ongelofelijk kiddy uit. De bekende tenniskoppen zoals Federer of ons Justineke zijn in dit spel namelijk vervangen door een verzameling superblije karaktertjes die zo lijken weggelopen uit één of andere mangastrip. Laat het uiterlijk je echter niet bedriegen, want achter deze façade van veel te kleurrijke figuren en omgevingen schuilt wel degelijk een goed tennisspel.

Het belangrijkste aspect van een sportspel blijft natuurlijk de besturing en op dat vlak scoort dit spel meer dan behoorlijk. Als je vroeger Smash Court Tennis: Pro Tournament 2 speelde (goed voor een score van 84% hier bij Fragland -red.), zal je de manier van spelen erg snel onder de knie hebben en kan je onmiddellijk beginnen aan het uitbouwen van een carrière. Voor de minder ervaren gamers onder ons is er echter ook een trainingsmodus voorzien, zodat je op je gemak nog wat kan bijtrainen, vooraleer aan het grote werk te beginnen.

En daarmee zijn we ook aanbeland bij het voornaamste deel van dit spel, namelijk de career mode. In het begin krijg je de keuze tussen enkele groentjes. Die spelers kunnen niet zo erg hard slaan en zijn dus ook zeer geschikt voor beginnende spelers. Naarmate je vordert door het spel speel je andere karakters vrij die je kan gebruiken om jouw weg naar de top te banen. Die nieuwe figuurtjes kunnen dan wel harder opslaan of sneller rennen, ze zijn ook moeilijker te besturen, zodat het spel uitdagend blijft tot het einde. Het is wel enigszins jammer dat er geen mogelijkheid is om zelf gekke personages ineen te knutselen, iets wat op andere consoles wel mogelijk is.

Gelukkig is het wel mogelijk om het tegen een vriend of vriendin op te nemen in een potje tennis. Er is wel internetoptie, maar niemand zal die missen, aangezien dit toch een spel is dat het eerder van zijn sfeer en speelplezier moet hebben.

Dat Everybody’s Tennis naast een grote groep mainstreamgamers ook kleinere kinderen wil bekoren, is te merken aan de vertalingen in redelijk wat talen, waaronder ook het Nederlands. Ook de gemakkelijke besturing en duidelijke tutorials helpen de kleinsten onder ons via dit spel de tennis- of gamemicrobe te pakken te krijgen.

Achteraf bekeken heeft developer Clap Hanz het concept van Everybody’s Golf goed kunnen overbrengen naar het tennis. Een ace zou ik het niet noemen, maar het is toch een winning serve en dat is toch ook al iets.

Onze Score:
8.0
gerelateerd spel: Everybody’s Tennis
geplaatst in: PS2, Reviews, Sony Entertainment
tags: , ,


Leave a Reply