gaming sinds 1997

eXistenz

Allegra Geller is rijk geworden met het maken van virtual reality games voor een soort van pods waarop mensen zich kunnen aansluiten met een special interface. Niet iedereen is echter zot van het connecteren op een pod en Allegra moet dan ook constant bijgestaan worden door enkele bodyguards. Wanneer ze een demonstratie doet van haar nieuwste spel nodigt ze een aantal fervente gamers uit om het te testen maar wat ze echter niet weet is dat een van hen het op haar leven gemunt heeft en er alles voor over heeft om te zorgen dat ze het einde van de presentatie niet overleeft.

Existenz is een uitermate entertainende film met een complex verhaal dat je ook na het bekijken van de film toelaat om verder te debatteren over wat er nu juist wel of niet gebeurd is.

Als je deze film wil kopen op DVD krijg je er wel een interessante Making Of bij, maar je zal je wel moeten tevreden stellen met een beeld- en geluidskwaliteit die allesbehalve is. Dutch Filmworks heeft voor een of andere onbekende en waarschijnlijk super onnozele reden bedacht om niet het oorspronkelijke 1.85:1 formaat te gebruiken maar in de plaats standaard 4:3, en de subwoofer kan je evengoed afzetten want veel moet hij toch niet doen

Onze Score:
7.0

geplaatst in: Dutch Filmworks, DVD, Reviews
tags: ,


Leave a Reply