gaming sinds 1997

Eye, The

Sydney Wells is een jonge veelbelovende vioolspeelster die echter op 5-jarige leeftijd blind is geworden door een ongeluk met vuurwerk. Omdat haar zuster zich schuldig voelt over wat er destijds gebeurd is heeft ze constant de voortgang van de medische wereld op gebied van oogtransplantaties op de voet gevolgd en men is eindelijk ver genoeg gevorderd om Sydney haar zicht terug te geven. Echter, Sydney krijgt meer dan ze verwacht had. Plots kan ze geesten zien alsook gruwelijke gebeurtenissen die in het verleden plaatsgevonden hebben. Terwijl niemand haar gelooft besluit Sydney haar donor te zoeken om te zien hoe ze de beelden kan stoppen voordat ze krankzinnig wordt.

The Eye is de zoveelste remake van een Aziatische horrorfilm zoals we de laatste jaren er al zoveel op ons bord kregen. De special effects zijn weer leuk maar niet origineel en om op die lijn verder te gaan kunnen we zeggen dat er eigenlijk niets origineel is aan de film. De finale zou zelfs bijna recht uit een Final Destination film geplukt kunnen zijn.

Objectief bekeken zijn er drie delen in The Eye:
– Deel 1: Alba krijgt nieuwe ogen, en begint geesten en monsters te zien
– Deel 2: Alba gelooft niet dat ge gek is en gaat op road trip om uit te zoeken wat met haar donor gebeurd is
– Deel 3: Grote finaly waar ze de wereld redt (of iets gelijkaardigs)

Simpel, niet? Wel, dat is hoe je deze film kan omschrijven. Een simpele film met enkele leuke schrikmomenten maar niets meer. Echter, net zoals een Big Mac lekker kan zijn is The Eye fastfood entertainment dat voor een korte periode je kan onderhouden

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Entertainment One, Reviews
tags:


Leave a Reply