gaming sinds 1997

Far Cry

Valerie Cardinal is een journaliste die van haar oom te horen krijgt dat de Amerikaanse overheid bezig is met geheime wetenschappelijke experimenten op soldaten. Om hier meer over te weten te komen besluit Valerie de voormalige Special Forces officier Jack Carver in te huren om haar naar het eiland te brengen waar Dr. Krieger blijkbaar bezig is met zijn experimenten maar beide worden opgepakt en het wordt al snel duidelijk dat Krieger weinig goeds in de zin heeft. Wanneer Krieger’s experimenten plots uit de hand lopen breekt de hel los.

Far Cry is gebaseerd op het gelijknamige videospel van Ubisoft en is als zoveel spelletjes verfilmd door de berucht Duitser Uwe Boll. Het moet echter gezegd worden dat we een positieve lijn zien in zjin werk. Waar vroeger Boll grote budgetten had en bekende namen op de affiche moet hij het tegenwoordig met heel wat minder doen maar het zorgt blijkbaar wel voor een betere kwaliteit van zijn werk.

Het verhaal is nog steeds dunnetjes en de acteerprestaties allesbehalve om over naar huis te schrijven, maar al bij al slaagt Far Cry er wel in om toch op zijn minst het niveau van de gemiddelde B-film te halen. We zouden zelfs kunnen zeggen dat Boll’s werk hier bijna evengoed is als de gemiddelde Jean-Claude Vandamme film.

We durven bijna zeggen dat als je je verwachtingen niet te hoog legt Far Cry je kan onderhouden maar het zou eveneens goed mogelijk zijn dat we de laatste tijd zoveel crap voorgeschoteld hebben gekregen dat we zelfs werk van Uwe Boll deftig beginnen te vinden

Onze Score:
5.0

geplaatst in: DVD, Reviews
tags: ,


Leave a Reply