gaming sinds 1997

Fast & Furious 6

fastfurious6In Fast 5 moest Dominic Toretto (Vin Diesel) het samen met zijn vrienden opnemen tegen agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) alsook een Braziliaanse drughandelaar. Dat Hobbs eigenlijk ook niet veel moet hebben van mensen die kinderen verslaafd maken kwam Toretto eigenlijk wel goed uit en tegen het einde van de film waren de Hobbs en Toretto misschien nog geen vrienden, er was wel een wederzijds respect gegroeid. En dat wederzijds respect is iets dat Hobbs nu in Fast & Furious 6 wel goed kan gebruiken.

Terwijl Toretto en de rest aan het genieten zijn van het geld dat ze in de vorige aflevering “verdiend” hebben is Hobbs een bende huurlingen op het spoor die allerlei militaire onderdelen aan het stelen zijn om zo een “Nightshade” toestel te maken dat de mogelijkheid biedt om de elektriciteit in een hele regio plat te leggen. Na verscheidene mislukte pogingen om de huurlingen, onder leiding van een voormalig militair van de Britse Special Forces, Owen Shaw, te stoppen besluit Hobbs de hulp in te roepen van de enige groep mensen die hij kent die mogelijk goed genoeg zijn achter het stuur om Shaw tegen te houden. Toretto staat natuurlijk niet echt te springen om Hobbs te helpen, maar deze te horen krijgt dat Shaw samenwerkt met Letty Ortiz, Dom’s dood gewaande voormalige vriendin besluit hij om alsnog Hobbs te helpen. Extra bonus als ze slagen in de missie: een volledige pardon voor al hun vroegere misdaden en de mogelijkheid om terug te keren naar hun huis…

Fast & Furious moet je nemen voor wat het is; een spektakelfilm met gespierde mannen, wulpse vrouwen, en vooral ronkende motoren in blitse wagens. Verwacht geen al te zware dialogen of hoogstaand acteerwerk, maar als het verhaal goed vooruit bolt en we geen al te filosofische “mumbo-jumbo” moeten slikken (zoals in Tokyo Drift) dan zijn we al snel blij. En dat is het geval bij deze zesde film in de reeks. Leuke stunts, geen onnodige vertragingen in de vooruitgang, goede actie en alles deftig in beeld gebracht zodat je ten volle met het brein op nul kan genieten.

Fast & Furious is oppervlakkige prul maar schittert wél in zijn opzet en slaagt er eveneens in om een goed einde te breien aan de hele F&F-saga. De grote vraag nu is echter of men nog iets deftigs kan maken van de aangekondigde Fast & Furious 7. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat we een mindere film te zien krijgen maar na deze goede “afsluiting” waarbij we terug naar het begin keren zou een zevende deel wel eens een deel teveel kunnen worden.

Zoals meestal met dit soort van blockbuster actiefilms wordt er niet bespaard op de Blu-ray uitgave en dit valt onmiddellijk op bij de beeld- en geluidskwaliteit die zonder twijfel referentiemateriaal genoemd kunnen worden. Huidstinten, contrast, scherpte, diepte, … het ziet er allemaal gelikt uit en op geen enkel moment valt er een al te storend element op. Het geluid is eveneens van dezelfde kwaliteit met veel en goed gebruik van de surround kanalen terwijl de bassen van de techno-tracks en ronkende V8-motoren door de huiskamer zinderen via de subwoofer.

De “Extended Action Packed Edition” Blu-ray bevat zoals je op de cover kan lezen meer dan 50 minuten aan bonusmateriaal en daarin vinden we onder andere natuurlijk verwijderde scenes en een audio commentaartrack, maar daarnaast ook nog een Making Of die uit vier delen bestaat en bijna een half uurtje duurt. Verder zit er een 20 minuten durende “Take Control” bij wat een soort van mini-video-commentaartrack is en eigenlijk als een Picture-in-Picture feature zou toegevoegd moeten zijn, en een 10 minuten feature over bepaalde vechtscènes. In “Planes, Tanks, and Automobiles” krijgen we dan weer meer informatie omtrent 4 belangrijke stunts (25 minuten in totaal), en “It’s All About the Cars” spreekt voor zichzelf; achtergrondinformatie over de auto’s die gekozen zijn voor deze film en dit in drie stukjes van 3 tot 6 minuten elk.

boxfastfurious6

Onze Score:
7.0

geplaatst in: BLU, Reviews, Universal
tags:


Leave a Reply